RTÜK hedef gösterdi, savcılık TELE1’e soruşturma başlattı: ‘TELE1 gibi bağımsız kanalları susturmak istiyorlar’

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 8:51 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 9:18 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar 18 Dakika’da bugün; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın RTÜK’ün şikayeti üzerine TELE1’e başlattığı soruşturmayı yorumladı.

Yanardağ, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TELE1 hakkında soruşturma başlattı. Sabah gazetesinin sitesinde gördük. Evrensel gazetesinin bir reklamı, bir kare fotoğraf… Reklamda bir kare fotoğraf var, güya biz terör örgütü propagandası yapmışız. RTÜK bu yüzden en üst sınırdan ceza verdi. RTÜK ceza vermekle kalmamış suç duyurusunda bulunmuş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmış. Reklamların ahlak ve yasalara aykırı olup olmadığını denetlersiniz. Orada üç renk var; kırmızı, yeşil, sarı… Genç bir kadının sırtında şal var, bayrak gibi de değil. Trafik ışıklarını da yasaklayın o zaman. Bu trafik ışıklarından terör propagandası suçu çıkarmak gibi bir şey. Evrensel gazetesinin reklamı sosyal medya ve başka yerlerde bir yıldır yayımlanıyor” ifadelerini kullandı.

RTÜK’e konuyla ilgili dava açıldığını açıklayan Yanardağ, “Biz bu davayı kazanabiliriz ama RTÜK’ün yaptığı suç duyurusunu ciddiye alıp TELE1’in üzerine gelmek muhalif basını, bağımsız medyayı anayasa ile güvence altına alınmış basın ve ifade özgürlüğünü baskı altına almak, tehdit etmek, yok etmek, ülkeyi karartmak, susturmak anlamına gelir” dedi.

“TELE1 GİBİ BAĞIMSIZ KANALLARI SUSTURMAK İSTİYORLAR”

Beraber cumaya gittiğiniz Fethullahçı çete size silah çekene kadar sizin dava arkadaşınızdı. Biz size silah çeken Fethullahçı çeteyle göğüs göğüse mücadele ettik. O yüzden Silivri zindanlarında yattık, sabaha karşı gözaltına alındık. Benim hakkımda 68 bin sayfa yayın yaptılar” ifadelerini kullanan Yanardağ, “TELE1 gibi bağımsız medya kanallarını susturmak istiyorlar. Bunun için bahane arıyorlar. Bir sokak röportajı… Başka bir yer yapmış. Ama buradan FETÖ’cü olduğumuzu çıkarmak nasıl bir kolaylık, basitlik. İktidar, iktidarı kaybetmekten çok korkuyor. Kaybedecekler öyle anlaşılıyor. Zulüm ne kadar, baskı ne kadar artarsa o kadar sonları yaklaşıyor” dedi.

Merdan Yanardağ: RTÜK’ün kararıyla TELE1’in üzerine gelmek, özgür basını susturmaktır