RTÜK ceza verdikten sonra AKP’li Mahir Ünal çark etti

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 2:44 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 5:18 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki TURKEN Vakfı’na para aktarılmasına yönelik iddialarının haberleştirilmesinin suç teşkil etmediğini ifade eden Mahir Ünal, RTÜK’ün verdiği cezadan sonra ağız değiştirdi. Ünal, “RTÜK’ün 6112 sayılı kuruluş kanuna göre suç teşkil eder” dedi.

İktidarın sopası haline gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’deki TURKEN Vakfı’na para aktarılması ile ilgili iddialarını haberleştiren TELE1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, RTÜK’ün cezasından önce  katıldığı bir TV programında, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını tabii ki gazeteci haberleştirecek. Bu suç kapsamına girmiyor. Dezenformasyon hepimizi tehdit eden bir durum” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU SORUSUNU DA TACA ATTI

AKP’li Mahir Ünal, bugün Kanal 7’ye konuk oldu. İktidarın sosyal medya ve internet medyasına sansür getirecek ‘dezenformasyon yasası’ hakkında konuşan Ünal, RTÜK’ün dört kanala verdiği cezadan sonra ağız değiştirdi. Ünal şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanının TURKEN vakfı ile ilgili açıklamaları suç teşkil ediyor mu? Haber yapılması bu yasaya göre suç teşkil etmiyor. Bu yasaya göre Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının suç teşkil edip etmediğini ise yargı karar verecek. Ben dedim ki bir habercinin Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımını haberleştirmesi bu yasaya göre suç teşkil etmez ama RTÜK’ün 6112 sayılı kuruluş kanuna göre suç teşkil eder”

 

Merdan Yanardağ’dan RTÜK’e: İstediğiniz kadar ceza kesin devam edeceğiz