RTÜK bugün ‘Kızıl Goncalar’ı görüşecek

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 8:31 am - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 8:31 am

RTÜK, bugünkü toplantısında, iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler tarafından hedef gösterildikten sonra inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisini görüşecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün toplanacak. Toplantıda, iktidar yanlısı yayın organlarının hedef gösterilmesinin ardından hakkında 31 binin üzerinde şikayet gelen ‘Kızıl Goncalar’ dizisi başta olmak üzere futbol yayınları ve haber programlarını görüşecek.

YAPIM ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi dün konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Şirketimiz tarafından yapımı gerçekleştirilen Kızıl Goncalar isimli dizimizle ilgili RTÜK’ün inceleme başlattığı ve karar aşamasında olduğu şu günlerde, ‘dizimize verilecek cezadan memnun olacağımızı’ iddia eden haberler tamamen manipülasyon ürünü ve dizimize ve şirketimize zarar vermeye ve RTÜK Üst Kurulu Üyelerini, inceleme ve karar aşamasında, şirketimiz aleyhine ceza verilmesi için olumsuz etkilemeye yönelik kasıtlı haberlerdir. Şirketimiz 30 yıldır tv ve sinema filmi yapımcılığı sektöründe faaliyet göstermekte olup, resmi makamların ve Özellikle RTÜK Üst Kurulunun vereceği her karara saygılı olacaktır. RTÜK Başkanımız Ebubekir Şahin Bey ve Sayın Üyelerimizin Türk Milleti adına doğru kararı vereceklerine olan inancımız da tamdır. Saygılarımızla kamuoyuna arz olunur.”

CHP’li vekilden Aile Bakanı’na ‘Kızıl Goncalar’ sorusu: Tarikatların baskısı oldu mu?

Kaynak: TELE1