RTÜK başkanı yandaşların korunduğu iddialarına yanıt veremeyince Taşçı’yı suçladı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 11:17 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 11:17 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın iddialarına tepki göstererek konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Şahin, “Kişi çalıştığı kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur?” diye konuştu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK’ün yayın kuruluşları arasında ayrımcılık yaptığı iddiasında bulunan RTÜK üyesi İlhan Taşçı’ya tepki gösterdi. Taşçı’nın yaptığı, ‘RTÜK 2021 Karnesi’ açıklamasında verileri çarpıttığını aktaran RTÜK Başkanı Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kişi çalıştığı kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması, verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık, vazgeçmiyor. Hezeyanları kabul edilemez. Şahsım ve kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

TÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, üst kurulun 2021 yılı boyunca verdiği cezaları açıklamış ve “RTÜK’te 800 personel var. RTÜK sadece dört kanalı izliyor, mimlenmiş dört kanal var. FOX TV, HALK TV, KRT, TELE1. Yani neredeyse 800 personelin tek görevi bu 4 kanalı izlemekmiş gibi. Her bir kanalı izlemekle görevli 200 personel var gibi ironik bir tabloyla karşı karşıyayız.” demişti.

Taşcı’nın aktardığı bilgilere göre, üst kurul; Halk TV, Tele 1, Fox TV, KRT ve Haber Türk’ün kanallarına toplamda 71 ceza verildi. A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV-NET ve CNN Türk kanallarına ise yıl boyunca hiç ceza verilmedi.

RTÜK 21.5 milyon lira ceza kesti! 71 cezadan 21’i TELE1’e