RTÜK Başkanı geleneği bozmadı! Gece yarısı Fox mesajı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:16 am - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 8:44 am

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin, FOX TV’ye yine inceleme başlattıklarını duyurdu. Kararı gece yarısı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin paylaştı.

Ebubekir Şahin, bu kez FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli’nin hükümete yönelik sözlerinin tarafsızlık ilkesinin ihlali olduğu gerekçesiyle inceleme başlatıldığını açıkladı. “Kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini” düşünen Ebubekir Şahin, gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarafsızlık, medya kuruluşlarının haber bültenlerinde basın etiğinin gereğidir. FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez. 6112 sayılı Yasa bunu emreder. İlgili sunucunun kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. Şahin daha önce TELE 1 için de inceleme yapılacağını gece yarısı duyurmuştu.

“NEREDE BU PARALAR KARDEŞİM?”

Ana Haber Sunucusu ise Selçuk Tepeli doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekonomi politikalarını eleştirerek, özelleştirilen ve vergi muafiyetinden yararlanan patronların zenginleştiğini savundu. Selçuk Tepeli yayında “Nerede bu paralar kardeşim” diye seslendi.

TELE1, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu

TELE 1’e RTÜK’ten bir ceza daha

RTÜK 21.5 milyon lira ceza kesti! 71 cezadan 21’i TELE1’e