RTÜK Başkanı, Narin ile ilgili yayın yasağını hatırlattı: En ağır yaptırım uygulanacak

Yayın tarihi: 1 Eylül 2024 Pazar 4:23 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2024 Pazar 4:24 pm

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır’da kaybolan ve arama çalışmaları devam eden Narin Güran ile ilgili yayın yasağını hatırlattı. Şahin, “Yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran ile ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağı kararına ilişkin açıklama yaptı.

“EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Şahin, yayın yasağı kararını hatırlatarak, “Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Narin’i arama çalışmalarında 12. gün! Komandolar arazide, elbise ve bez parçaları bulundu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan ve arama çalışmaları devam eden Narin Güran ile ilgili yayın yasağını hatırlattı. Şahin, “Yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ