RTÜK, Akit TV hakkında inceleme başlattı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 1:59 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 2:03 pm

RTÜK, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde devlet erkanının Anıtkabir’e ziyaretine ilişkin yayında, ‘Anırkabir’ ifadesini kullanan Akit TV ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile heyetinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde Anıtkabir’e ziyaretine ilişkin yayında Akit TV’nin ekran alt yazısında kullandığı ‘Anırkabir’ ifadesiyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

‘ÜST KURULUMUZ TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR’

RTÜK’ün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde devlet erkanının Anıtkabir ziyaretine ilişkin yayında Akit TV’nin kullanmış olduğu KJ/kuşak metni ile alakalı Üst Kurulumuz tarafından inceleme başlatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile devlet erkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sebebiyle Anıtkabir’e ziyareti, televizyonlardan canlı olarak yayınlandı. Devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretinin haberini veren Akit TV haberi, “Devletin zirvesi Anırkabir’de” olarak servis etmişti.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı’nın yaptığı başvuruda bunun ‘sehven yapılmış bir yanlış’ olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Aksi halde, Cumhuriyetle hesaplaşması olduğu artık her türlü yayınıyla bilinen yayıncı, daha da cesaretlendirilmiş olacaktır” diyerek, Akit TV’yi kurula şikâyet etmişti.

CHP’li RTÜK Üyesi Taşçı, Akit’in skandal başlığını şikayet etti