Getir yalanladı, kuryeden tehdit iddiası geldi

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 10:02 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:10 pm

Bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle işten çıkarıldığı iddia edilen kurye için Getir’den ‘başka sebepler’ açıklaması geldi. Kurye ise istifa için tehdit edildiğini iddia etti.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir sokak röportajında bir kurye “Günde 14 saat çalışıyorum. Şurada bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, bak samimi söyleyeyim ‘Niye öldüm lan dur yaşayacaktım demem’ yani, vallahi de demem. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?” demişti. Bu sözlerle gündeme gelen ve Getir firmasında çalıştığı belirtilen kuryenin işten çıkarıldığı ortaya çıktı.

GETİR ‘BAŞKA SEBEPLER’ DEDİ

Röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle işine son verildiği iddialarının ardından Getir’den açıklama geldi. ‘Kamuoyuna bilgilendirme’ başlığıyla yayınlanan mesajda kuryenin işten röportaj sonrasında işten çıkarıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, kuryenin iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi.

KURYEDEN İSTİFA VE TEHDİT İDDİASI

Getir’in açıklaması sonrası işten çıkarılan kurye de konuştu ve istifa için tehdit edildiğini öne sürdü. Kurye şunları söyledi: “Röportaj yayılınca tepki çekmemek için tehditle istifaya zorladılar. Ben #Getir’e muhtaç değilim. Başka iş bulurum ama korkmayalım arkadaşlar. Korktuk diye bu haldeyiz. Konuşun!”

 

 

Karantina sonrası Getir’de işten çıkarmalar başladı: ‘Tehditle istifa ettirdiler’

 

Getir’de çalışan kuryenin koronavirüs testi pozitif çıktı