Romanya basını: PSG-Başakşehir maçı için ceza çıkmadı!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 5:14 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2021 Perşembe 5:16 pm

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir’in PSG deplasmanında oynadığı maçta Pierre Webo’ya yönelik ırkçı ifadeler kullanan karşılaşmanın 4. hakemi Sebastian Coltescu için UEFA’nın bir disiplin cezası uygulanmamasına karar verdiği belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Başakşehir’in deplasmanda PSG ile oynadığı karşılaşmada maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yönelik ırkçı söylemlerde bulunmuştu. 8 Aralık 2020’de oynanan mücadele, sarf edilen ırkçı ifadeler nedeniyle temsilcimizin sahadan çekilmesi sonucunda ertesi gün 9 Aralık 2020’de farklı bir hakem kadrosunun yönetiminde tamamlanmıştı.

Fanatik’in Rumen basınından aktardığı habere göre Coltescu’nun soruşturması tamamlandı. Coltescu’nun ifadelerinin ırkçı olmadığı ve dolayısıyla hiçbir disiplin cezası almayacağı belirtildi.

UEFA raporunda hakemin Rumence’de “siyahi” anlamına gelen “negru” kelimesini kullandığı ve bunun İngilizce’deki ırkçılık içeren ifadeye benzer fonetikte olduğu aktarıldı.

PSG – Başakşehir maçında ‘ırkçılık’: UEFA soruşturma açtı