Roket teknolojilerinde yeni yönelimler 

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 7:00 am - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 1:57 pm

Füzelerin hedefe yönlendirilmesi veya karşı tedbir sistemlerinden sakınma manevrası genellikle büyük öneme sahiptir ve roket teknolojilerinde yeni sistem buna dayanıyor.

Roket teknolojilerinde yeni yönelimler . Roketlerin uçuşunu sağlayan bilgisayardan alınan verilerle yapılacak manevra hesaplaması, farklı sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor. Hemen ardından uçucunun gövdesi içinde yerleştirilen yakıt, sistemi her yere yönlendirebilecek şekilde ayarlıyor.

Bugünlerde en çok konuşulan teknolojilerden roket yönelim sistemleri, önceki teknolojiye göre çok daha keskin manevra imkanı sunuyor. Böylece roketlerin gönderilmek istenen noktaya daha kesin bir ihtimalle ulaşması sağlanıyor. Normal şartlarda roketlerin istenilen yere ulaşmama gibi bir olasılığı da bulunuyor.

Roket teknolojilerinde yeni yönelimler

Bu tür roket teknolojileri ile ilgili dikkat çeken önemli detaylardan bir diğeri de yüksek hızla manevra yapabilmesidir. Normal şartlarda roketler büyük bir manevra kabiliyeti gösterir. Ancak hızlı yapılan fırlatmalarda manevra kabiliyeti ciddi oranda düşer. Hız bu noktada manevranın büyük oranda aşağılara doğru çekilmesine neden olur.

SpaceX gibi şirketler de dahil olmak üzere Türkiye’deki kuruluşlar bu tür roket teknolojileri ile ilgili yoğun çalışmalar yapıyor. Her ne kadar şimdilik ARGE boyutundan çıkmaya başlasa bile, muhtemelen kısa bir süre içerisinde kullanılacak.

Fakat bu teknolojinin askeri boyutlarda tercih edilmesi bazı sorunlar yaratabilir. Özellikle de Rusya tarafından geliştirilen süpersonik füzeler, çok büyük tehlikeler oluşturuyor. Sizce ülke teknolojileri nasıl bir ilerleme kaydedebilir?

Galaxy Tab S7 için bilgiler gelmeye devam ediyor