Robotlar hastaları tedavi edecek

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 9:42 am - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 10:27 am

Neredeyse bütün hastalıklar çok ciddi bulaşıcılık riskleri taşır ve robotlarla hasta tedavisi bu konuya önemli bir çözüm getirebiliyor. Robotlar hastaları tedavi işinde çok uzak değiller.

Robotlar hastaları tedavi edecek. Hastaların sağlık ekipleri ile hiçbir temasa girmeden ilk görüşmeyi yapması virüslerin bulaşmasını önemli ölçüde engelliyor. Bilindiği kadarıyla özellikle de ilk görüşme esnasında virüsler çok daha hızlı yayılabiliyor.

Robotlar hastaları tedavi

Boston Dynamics şirketi sağlık görevlilerinin Bu talebine kulak tıkamadı. Şirket yapılan çalışmalar sonucunda hastalarla sağlık görevlilerinin temasını önleyen bir sistem geliştirdi. Firmanın Spot isimli robotları önemli bir görev olarak sağlık ekiplerinin hastalarla görüşmeden iletişim kurmalarını sağlayacak.

Sağlık ekiplerinin hastayı rahatlıkla ekrandan görebileceği bir platform Spot robotlarının üzerine kuruluyor. Daha sonra hasta ile sağlık görevlileri iPad tarzı bu platform aracılığıyla hastalarla görüntülü görüşebiliyor. Ancak bunun sağlanabilmesi için robotların üzerine uygun platformun eklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde görüntülü görüşme mümkün olmayacak.

Boston Dynamics tarafından yapılan açıklamalarda, “Kaydettiğimiz gelişmeler ve önemli kişisel koruyucu ekipmanların kıtlığına bağlı olarak geçtiğimiz birkaç haftayı, Spot robotumuzla bir mobil robot çözümü geliştirmek için hastane gereksinimlerini daha iyi anlamaya çalışarak geçirdik. Sonuç, triyaj çadırları ve otoparklar gibi ortamlarda salgınla mücadele eden ön cephedeki personeli desteklemek için o bölgeye yerleştirilebilen bacaklı bir robot oldu.” ifadelerine yer verildi. Muhtemelen ilerleyen yıllarda bu tür robotlar çok daha etkili bir şekilde sağlık alanında kullanılacak. Sizce bu robotlar sağlık sektöründe önemli bir değişim yaratabilir mi?

Huawei MateBook D 14, tasarımı ve kullanışlılığıyla dikkat çekiyor