Robinho’ya uluslararası arama kararı çıkarılması için başvuru

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 4:23 pm

Cinsel istismar suçlamasıyla İtalya’da 9 yıl hapse mahkûm edilen futbolcu Robinho için uluslararası arama kararı çıkarılması için başvuru yapıldı.

İtalya’da Milano Cumhuriyet Başsavcılığı, Brezilyalı futbolcu Robinho için uluslararası yakalama kararı çıkartmak için ülkedeki Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı. Robinho hakkında İtalya’da, genç bir kadına yönelik toplu cinsel saldırı nedeniyle kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunuyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Robinho hakkındaki 9 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından da onandı. Savcılık, Robinho hakkında iade talebi oluşturulması ve uluslararası yakalama emri çıkartılmasına ilişkin gerekli işlemleri tamamlaması için dosyayı Adalet Bakanlığına gönderdi.

NE OLMUŞTU?

Robinho, 2013 yılında İtalya’da Milan forması giydiği dönemde, Milano’da bir gece kulübünde genç bir kadına yönelik toplu tecavüze karıştığı gerekçesiyle Kasım 2017’de 9 yıl hapis cezası aldı. İkinci derece mahkeme olan Milano Temyiz Mahkemesi de Aralık 2020’de, son olarak Yargıtay da Ocak 2022’de bu cezayı onadı.

Daha önce Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro’da oynayan futbolcu, bir dönem Sivasspor ve Medipol Başakşehir formaları da giydi. 37 yaşındaki Robinho son olarak ülkesinde Santos takımına dönmüş ancak Milano’daki bu davayla ilgili hakkında çıkan iddialardan ötürü kadro dışı bırakılmıştı.

Top toplayıcı gole giden topu çizgiden çıkardı