‘Robin Hood’ İstanbul’da! Gasp ettiği paraları İstiklal Caddesi’nde dağıttı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 12:01 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 12:02 pm

Korsan taksiciyi silah zoruyla gasp eden üç kişiden biri İstiklal Caddesi’nde paraları “Ben Robin Hood’um” diyerek İstiklal Caddesi’nde dağıttı. Yiğit E. olduğu tespit edilen ‘gaspçı’ akıl hastanesine yatırıldı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen olayda korsan taksicilik yapan Nurullah K., olay günü Küçükçekmece’den aracına 3 kişi aldı. Araca binenlerden biri Nurullah K.’ye silah doğrultarak “Biz ne istersek onu yapacaksın, yoksa seni öldürürüm” diye tehdit etti. Şahıslardan biri Sefaköy’de indi. Nurullah K., kendisini alıkoyan 2 şahsı Taksim’e götürürken biri, bacağına silah dayayarak gasp ettiği cep telefonundan mobil bankacılığına girip, hesapta bulunan 15 bin lirayı kendi hesabına aktardı.

‘BEN ROBİN HOOD’UM’

Taksim’de alıkoydukları Nurullah K. ile birlikte ATM’ye gidip gasp ettiği parayı çekti. Şahıslardan biri “Ben Robin Hood’um” diyerek gasbettiği parayı cadde üzerinde önüne gelene dağıttı. Nurullah K., yaklaşık 9 bin lirayı caddedeki esnafa dağıtan şahsın yanından kurtulup gördüğü polislerden yardım istedi. O arada da şahıslar kaçarak kayıplara karıştı.

‘AL BU PARAYI GARİBANLARA DAĞIT…’

Olayla ilgili konuşan Engin Acur, “Arkadaşımın yanına bir adam gelmiş ve 200 TL vermiş. ‘Al bu parayı, garibanlara dağıt. Ben Robin Hood’um’ demiş. Ardından parayı dağıta dağıta yürümeye devam etmiş. Galiba bir gasp olayı olmuş. Zaten kendisinin tipi biraz değişikti. Robin Hood, zaten zenginden alıp fakire dağıtıyor. Bu da öyle bir şeyler yapmış. Tabii ki duyunca şaşırdık. Neden böyle bir şey yaparsın? Çok değişik” diye konuştu.

‘VESİLE OLSUN’ DİYE ALDIM’

Esnaf Mahmut Karapınar, “Birisi bana 200 TL bıraktı. Bu parayı ‘Hayrına birisine verebilir misin?’ dedi. Vereceğimi söyleyerek adama söz verdim. O para hala cüzdanımda duruyor. Gerçek ihtiyaç sahibi olan birisini arıyorum. Bulursam parayı vereceğim. Ben parayı birisinin hayrına vesile olsun diye aldım. Cüzdanımın bir köşesine koydum, hala bekliyor. İşin aslını bilmiyorum. Allah ıslah etsin. Ne olursa olsun, kimsenin ekmeğini gasp etmek doğru bir tutum değil” dedi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri inceledikleri görüntüler kapsamında şüphelilerin 5 adet suç kaydı bulunan Yiğit E. (18) ve Murat A. (18) ile Emir A. olduğunu belirledi. Yiğit E., Küçükçekmece’de yakalandı.

AKIL HASTANESİNE YATIRILDI

Gözaltına alınan Yiğit E., emniyetteki ifadesinde paraları dağıtmak için gasp ettiğini ve kendisini Robin Hood olarak kabullendiğini söyledi. Yiğit E., sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak akıl hastanesine yatırıldı.

Polisin durdurmadığı taksici ‘Devletimi seviyorum’ diyerek denetime girdi