Rizeli çay üreticilerine gübre yerine mermer tozu satmaya çalıştılar! “Ağza alıyorsun hiçbir lezzet yok”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 10:10 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 10:10 pm

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu’nun, Rizeli çay üreticilerine gübre yerine ‘mermer tozu’ satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu, Rize İl Temsilciliği aracılığıyla 5 TIR dolusu gübreyi, tonu 6 bin 900 TL’den satılmak üzere Rize’nin Ardeşen ilçesine gönderdi. Ardeşen ilçe girişinde toplanan onlarca vatandaş, ucuz gübre almak için araçlarıyla kuyruk oluşturdu.

Gübre alan bir kadın üretici çuvallardan biri açtırdı. Çay üreticileri, çuvallardakilerin gübre değil mermer tozu olduğunu fark etti.

“LEZZET YOK”

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar, gübre diye satılmak istenilen mermer tozunu ellerine alarak, “Bakın, bu gübre değil. Gübre suda hemen erir. Biz bunu ağzımıza koyuyoruz, yakmıyor, lezzet yok. Yerde bu toz parçalarıyla tebeşir gibi yazı yazıyoruz. Bu, gübre değil mermer tozu. Devlet bizi bu hale düşürdü ucuz gübre bekliyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

ERDOĞAN’I ÖVÜP GİTTİ

Bu durumun rezillik olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, “Adam Tayyip Erdoğan’ı övdü övdü siyaset yaptı Şeker-İş başkanımıymış neymiş”dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu Rize İl Başkan Vekili Tayfun Tan, vatandaşlardan özür diledi. İstanbul’dan bu gece TIR’larla gerçek gübre geleceğini söyleyen Tan, “Eğer gelecek gübreler de mermer tozu çıkarsa bunun hesabını vermeye hazırım” dedi.

Diğer sorumlu Hasan Kızılyıldız ise Trabzon’dan bunları gübre diye aldıklarını ancak kendilerine yanlış yapıldığını, bu nedenle özür dilediğini belirterek en kısa zamanda gerçek gübre getirip aynı fiyattan satacaklarını söyledi.

Bazı vatandaşlar ise yetkilileri göreve çağırarak bunun bir dolandırıcılık olduğunu, sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın açılması gerektiğini belirtti. Vatandaşların tepkileri üzerine TIR şoförlerinin araçlarını bırakıp olay yerinden ayrıldığı, jandarmanın çevrede güvenlik önlemi aldığı gözlendi.