Rize’de orman yangını! 6 saat sonra söndürüldü

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2020 Pazar 10:30 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2020 Pazar 10:30 pm

Rize’nin Fındıklı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yol olmadığı için müdahale edilemeyen yangın, bir süre uzaktan takip edildi. Ekiplerin kazma ve küreklerle yayılışının önünü kestiği alevler, kontrol altına alındı. Yangın yapılan müdahale ile 6 saat sonra söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Fındıklı ilçesi Sahil Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevleri gören vatandaşların ihbarıyla, Pazar Orman İşletme Şefliği ekipleri ile polis yangın alanına geldi. Ekipler, yol olmadığı için yangına uzun bir süre müdahale edemedi. Ekipler, kazma ve küreklerle yayılışının önünü kestiği alevler, kontrol altına alındı. Vatandaşlar da alevleri uzaktan seyretti.

85 NOKTADA YANGIN ÇIKMIŞTI

Karadeniz Bölgesi’nde geçen yıl aralık ayında 3 günde 85 noktada çıkan orman yangınlarında, 21 ev yandı, yaklaşık 280 hektar orman ve tarım arazisi zarar gördü. Yangınların yakılan anız nedeniyle çıktığı ve rüzgarın etkisiyle yayıldığının belirlenmesi üzerine 7 kişi hakkında yasal işlem başlatılmıştı.