Rize’de mevsimlik işçiler AKP’nin kapısına dayandı! İki gözaltı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:19 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:28 pm

Rize’de mevsimlik işçiler kadro sözü tutulmayınca AKP Rize İl Başkanlığı‘nın önünde toplandı. İl başkanı ile görüşmek isteyen işçilere polis müdahale etti, iki işçi gözaltına alındı.

Rize’de bir grup işçi bugün AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile görüşmek için AKP Rize İl Başkanlığı’na gitti. AKP’lilerin işçileri içeri almak istememesi üzerine tartışma yaşandı. Yaşanın tartışmanın ardından partililer polise haber verdi kısa sürede olay yerine onlarca polis geldi.

kuzeyteve.com’dan Gençağa Karafazlı’nın haberine göre polis yapılanların yasak olduğunu, savcılığın emri olduğunu parti il binasının derhal boşaltılmasını istedi. İşçiler bu duruma tepki göstererek yöneticilerle görüşme taleplerini yineledi. Polislerin müdahalesi sonrası işçiler AKP il binasından zorla dışarıya çıkarıldı. Yaşanan arbedede ise Mesut Öksüz ve Fatih Yılmaz adlı işçiler gözaltına alındı.

İfadeleri için Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve hala gözaltında tutulan iki işçinin arkadaşları Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

İşçiler arkadaşlarının serbest bırakılana kadar emniyetin önünden ayrılmayacağını söyledi. İşçiler ayrıca kadro taleplerini seslendirmeye mücadele etmeye devam edeceklerini topluca üyesi oldukları Öz Gıda-İş Sendikası’ndan da istifa edeceklerini söyledi.

Sinan Aygül’e saldırıda yalan savunma! ‘Korumak için yanına gittim’

Asgari ücrete ‘faiz’ darbesi

Prof. Daron Acemoğlu’ndan ‘faiz’ yorumu: Gerçekten hayal kırıcı

Böyle dolandırıcılık görülmedi! 5 yıldızlı otelde tek kuruş ödemeden 2 yıl konakladı

Hayvana sokak ortasında şiddet! Koyunu yerden yere vurup bayılttı