Rize’de İmamoğlu’ndan AKP’ye gönderme: Bunlar da hep ağacı beton ediyor

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 11:48 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 5:08 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz’deki Ramazan bayramı programı başladı. Trabzon’da bayram programına başlayan İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de büyük bir sevgiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan bayramının ikinci gününü Karadeniz’de geçiriyor. Sabah saatlerinde memleketi Trabzon’a gelen Ekrem İmamoğlu, ardından Rize ve Artvin’e geçti. İmamoğlu, Karadeniz Sahil Yolu’nda vatandaşlar ile bayramlaştı.

Ekrem İmamoğlu, Rize’de konuşma gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“Çocukluğumun en güzel anıları bu kıyı şeridinde yaşadım. Bu güzel kıyıların bereketi hanemize bereket getirdi. Rize’den başlar Hopa’ya kadar kamyonla malzeme dağıtır müşterilerimizle kucaklaşır hemhal olurduk. Bu güzel toprakların güzel insanları. Sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Kıymetli hemşehrilerim şimdi tabi yönüm şaşmış olabilir bir parkımız vardı başkanım. Şimdi beton mu oldu? Bunlar da hep ağacı beton ediyor. Burada güzel bir ağaçlı park vardı. Günün ilk saatlerinde inşaat malzemelrini indirirdik.

Dün gibi hatırlıyorum. Tezgahına geçer birbirimizi tanır bereketleşir malzememizi bırakır yola çıakardık. Doğal ve güzel günlerdi. Kimse birbirine sen hangi partilisin demezdi. Herkes birbirine insan gözüyle bakar helalleşirdi. Kimse kimseye yüzünü ekşitmezdi. Niye bu hale geldik biz? Biz diyoruz ki ahlaklı siyaset liyakat biz diyoruz ki eşitlik biz diyoruz ki özgürlük hak eden kazansın. Başkaları da diyorki ‘vatan haini’ başkaları diyor ki ‘her şeyi ben kazamacağım’ bak öyle diye diye üst üste iki defa kaybettiniz. Olmaz olmaz… Güzel dostlarım farklılıklar bir arada güzel. Bak yeşil yukarlarda kaldı çok güzel değil mi? Masmavi denizimiz o da çok güzel değil mi? Ama yeşil-mavi olunca daha güzel değil mi? Bir arada daha güzel. Bir arada daha güzeliz. Birbirimizi daha çok severiz. Tek renk olmaz. bu güzel memlekette 85 milyon vatandaşımız rengarenk. Aslan gibi evlatlarımız var.

 

HERKESİN SELAMINI GETİRDİM

Hepsi çok güzel. Doğusundan batısından kuzeyinden. Bakın ben 16 milyonluk İstanbul’dan geliyorum. Bu memleketin her insanı orada var. Balkanlardan Kafkaslara. Ardahan’dan Edirne’ye Diyabakır’dan Urfa’ya Rize’ye Kastamonu’ndan Sivas’a ben hepsinin selamını getirdim Rize’ye. Bir tane eksik bırakmadan. Bu güzel renklerimizi korumak büyütmek elimizde. Ben size bir şey söyleyeyim. Güzel Rize’nin özellikle Karadeniz illerinin niçin nüfusu yaşlanıyor? Çünkü çocuklarınız burada durmak istemiyor. O zaman bir şeyler ters. Bir şeyler ters gidiyor. Bırakalım Rize’yi gençlerimiz memleketimizde durmak istemiyor. O güzel evlatlarınız fikri açık vicdanı hür kızlarımız oğullarımız bu memlekette durmak istemiyor. Hata hepimizde hep beraber düzelteceğiz. Millet kazanacanak Millet. Bir kişi değil millet kazanacak. Rize 1940’ların başından beri çayla anılır. Bu güzel insanlar çayı ve Rize’yi çok sevdi. Bu güzel insanlar en fazla çay tüketen millet ama çay üreten insanlarımız hala mutsuz. Çünkü çay üreticisinin anlaşılmadığı desteklenmediği tarımın desteklenmediği toplum hiçbir konuda başarılı olamaz. O yüzden biz doğanın yeşilin mavini çayın yanındayız. Sizlerle beraber çay ve tarımda yaşanan sorunu hep beraber çözeceğiz. Bu şehirde insanlar parasını kazansa bu şehirden gitmez. İlk defa yıllar sonra Rize’nin yaş ortalaması 38′ e gidiyor. Burada doğmuş liseyi bitirmiş evladınız olarak çocuklarınız ekmeğini burada bulsun.

 

SAHİL BOYUNCA YA ÇÖP YIĞINI YA TAŞ YIĞINI

Havalimanından indik sahil boyunca ne gördüm biliyor musunuz?Sahil boyunca ya dolduruluyor ya çöp yığını ya da taş yığını. Bakın bu manzara 25 yıldır aynı. Siz hala Rize’yi bir adım götürememişseniz. Karadeniz çirkinleşmişse şehirler kötüleşmişse insanlar ekmeğini kazanamıyor çocuklar gençler terk ediyorsa burada o zaman yanlış büyük. Bakın ben size bir şey ifade edeyim. Farklılıklarımız bir araya geldiğinde çok daha güzel oluyor.

İnsanlar şunu hatırlasın eğer düşüncesini söylediği için suçlanan bir toplum değil düşüncesi ile insanlara ışık tutan bir toplum haline gelirsek o zaman ekonomide de iyi oluyoruz. Bakın kuzeyimzide savaş var. Allah korusun her milleti savaştan. Savaşın acısını işgalin acısını en iyi bu topraklar bilir. Bu toprakların muhacirlik zamanları vardır. Savaşın acısı büyüktür. Bir insan aklıyla süreci kötü yönettiği zaman orada  mutsuzluk çıkar. Ama toplumun ortak aklı önde giderse oradan huzur ve kazanç çıkar.

“EN GÜÇLÜ NEFERİ OLACAĞIM”

Bugün Türkiye’de farklı siyasi görüşler bir araya geldi memleketin tekrar özgürleşmesi için insanların tekrar özgürce fikirlerini ortaya koyabilmesi için ben çalışırsam olur torpilim olursa değil okursam olur çalışırsam olur diye bir gençlik doğsun diye bir ittifak masası kuruldu. Ben de o 6 liderin ortaya koyduğu düşüncesiyle İBB başkanı olarak en güçlü neferi olacağıma hepinize söz veriyorum. İstanbul’da İttifak yaptık. Teşekkür ediyorum genel başkanım Sayın Kılıçdaroğlu’na beni o dönemde destekleyen İYİ parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e hepimiz huzurunda teşekkür ediyorum. Bakın ancak yola çıktığımızda ben İstanbul ittifakının adayıyım demiştim. Herkesin oyuna talibim demiştim. Günün sonunda tarihin en yüksek oyunu alarak İstanbul Belediye Başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’nın değişim istediği ortamda hep birlikte başaracağız. En büyük vaadi bu masanın barıştır huzurdur bir arada milletçe dimdik ayakta olmaktır. Gençler fırsat vermektir. Tarımda üreticinin yanıda olmaktır. Çay üreticisinin yanında olmakdır. Kadının yanında olmaktır annenin yanında olmaktır. Annenin babanın çocuklarının geleceğinde kaygı duymadığı umutla yol çizdiği sürecin yanında olmaktır. O bakımda güçlü birliktelik içerisindeyiz. Daha güçlü dönüyorum İstanbul’a hepinizin ailelerine saygı selamlarıma iletin. Siyasi görüşünden dolayı kimseye yan gözle bakamayın. Bakanları uyarın. Biz herkesin gözlerine çok güzel bakan insanlarız. Herkesin gözlerinde vatan sevgisi olduğunu biliriz. Bu gözle ruhla elimizi uzatırız. Lütfen sizde o gözle bakarak İstanbul’dan bir karadeniz delikanlısı gelmiş adı Ekrem İmamoğlu onun selamını getiriyorum diyin. Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle. Her şey çok güzel olacak. ”

 

AKP’li vekil bayramlaşma etkinliğinde Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’e hakaret etti