Rize’de EMEP binasına saldırı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:30 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:30 pm

Rize’de Emek Partisi Fındıklı ilçe binasına saldırı düzenlendi. Saldırıya tepki gösteren EMEP Rize İl Başkanı Hasan Zorlucan, Hiçbir güç partimize mücadeleden geri adım attıramayacak” dedi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Emek Partisi (EMEP) ilçe binasına saldırı düzenlendi. Parti bürosuna giren kişi ya da kişiler, afiş ve pankartları yırtıp etrafa zarar verdi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, EMEP Rize İl Başkanı Hasan Zorlucan, bugün parti binasına gittiğinde afişler ve pankartların sökülüp parçalandığı ve eşyaların dağıtıldığını gördü.

Durumu polise bildirerek şikayetçi olan Zorlucan, “Büyük olasılıkla gerici güçlerin yönlendirilmesi sonucunda ilçe binamıza saldırı gerçekleştirilmiştir. Hiçbir güç işçi sınıfı ve emekçi halkımızın kurtuluş mücadelesine yardımcı olan partimize mücadeleden geri adım attıramayacaktır. Yaşasın iş, ekmek ve özgürlük mücadelemiz” dedi.

İstanbul’da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

“DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ ENGELLEMEYECEK”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Rize Temsilcisi Günay Karafazlı, saldırıya tepki gösterdi.

Karafazlı, “Bu saldırılar aslında bugün yaşanan saldırılar değil. Uzun zamandan beri toprağını, suyunu, derelerini, vadilerini savunan, demokrasi, adalet ve barış isteyen; insan hakları ve özgürlükleri savunan insanlara, örgütlere yönelik bu saldırılar yıllardan beri devam ediyor” diye konuştu.

“Fındıklı halkının özgür iradesiyle; son yıllarda MECİ kültürü ve dayanışmasıyla yükselen ve güçlenen, demokrasi ve insan hakları mücadelesini çekemeyen karanlık güçlerin bu saldırıları gerçekleştirdiğini biliyoruz” diyen Karafazlı, “Bu sinsi provokatif saldırıların dayanışma içerisinde olan insanlarımızın demokrasi mücadelesini asla engelleyemeyecektir. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.