Rize Emniyet Müdürü’nü şehit eden polis FETÖ’yü reddetti, İstanbul’daki soruşturmayı işaret etti

Yayın tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 12:11 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2020 Cuma 12:12 pm

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi makamında şehit eden, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal’ı yaralayan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, hakkındaki FETÖ bağlantısı iddialarını reddetti.

Rize Emniyet Müdürü cinayetindeki FETÖ izi 15 ayda nasıl çözüldü?

Sarıcaoğlu Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yaralamadan da 40 yıl hapis istemiyle yargılandığı davaya Elazığ Cezaevi’nden görüntülü olarak katıldı. Sarıcaoğlu’na, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturmada FETÖ/PDY ile tespit edilen bağlantısı soruldu.

Sarıcaoğlu, “Benim FETÖ ve herhangi bir örgütle ilgim yok. İstanbul’da başlayan yeni soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir” dedi.

Sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun Elazığ’dan önce tutulduğu Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Okan Ünal adlı hükümlünün 6 sayfadan oluşan el yazısı ihbar mektubu da mahkemeye ulaştı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ünal, Sarıcaoğlu’nun bağlantılarına ilişkin bilgiler paylaştığı mektubunda mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, ihbar mektubu gönderen hükümlü Okan Ünal’ın bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilirken duruşma 9 Nisan’a erteledi.

Rize Emniyet Müdürü cinayetinde 2 yıl sonra FETÖ şüphesi: 27 gözaltı… Aralarında polis ve doktorlar var