Rize Emniyet Müdürü cinayetinde 2 yıl sonra FETÖ şüphesi: 27 gözaltı… Aralarında polis ve doktorlar var

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 7:43 am - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 12:32 pm

Rize’de 2 yıl önce makamında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin öldürülmesi olayını planlayıp azmettirdikleri gerekçesiyle 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınacaklar arasında 9’u aktif polis memuru, doktor, öğretmen, araştırma görevlisi ile FETÖ’den ihraç polisler bulunuyor.

Rize’de makamında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin katilinin telefon şifresinin 2 yıl sonra kırılmasının ardından 7 ile 27 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kom Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Koordinesinde düzenlenen Operasyon kapsamında yakalanan şahısların “FETÖ” üyesi olduğu öne sürüldü.

Rize’de 4 polis açığa alındı

 

İDDİANAMEDE 40 YIL HAPİSİ İSTENMİŞTİ

Rize İl Emniyet Müdürlüğünde trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit ettiği, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal’ı yaraladığı saldırı olayı ile ilgili 41 sayfalık bir iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, Sarıcaoğlu hakkında tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme ve tasarlayarak 2 kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

 

NE OLMUŞTU

Derepazarı trafik şubede görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, tayin ve çalışma saatlerini görüşmek üzere Altuğ Verdi’den randevu aldı.

İsmail H.S., prosedür gereği silahını özel kalem müdürüne bırarak Verdi’nin makam odasına girdi.

Olumsuz geçtiği belirtilen görüşme sonrası, çıktığı odaya silahını alarak tekrar giren saldırgan, önce Altuğ Verdi’ye ardından kendisini engellemek isteyen personel şube müdürü Ercan Polat ve koruma polisi Yiğitcan Köksal’a ateş açmış, binada görevli polislerce bacaklarından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

SALDIRIDAN SAATLERCE ÖNCE ‘ADALETLE HÜKMETMEYENİN CEZASI NEDİR’E CEVAP ARAMIŞ

İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun cep telefonunun teknik incelemesinde saldırıyı önceden tasarladığına dair bulgulara ulaşıldı. Sarıcaoğlu’nun saldırıdan bir kaç saat önce cep telefonundan İnternet tarayıcısına girerek ‘adaletle hükmetmeyenin cezası nedir’ şeklinde 10 kez arama yaptığı tespit edildi. Saldırgan, olaydan bir kaç gün önce ise polis merkezindeki bilgisayarından ‘Birilerine zarar verme isteği’ yazarak İnternet tarayıcısında arama yaptığı da belirlendi.

SALDIRIYI ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

Cep telefonu ile kendi kendine SMS’ler gönderdiği de ortaya çıkan Sarıcaoğlu’nun bu yöntemle düşündüklerini not aldığı anlaşıldı. SMS’lerde “Bu konuyla ilgili psikolog, psikiyatris neyse durumumu öğrenim raporlamayı ve ilk olarak Ercan’dan başlayarak kimin hakkında suç duyurusunda bulunmam gerektiğine karar vereceğim’ , “İki kulvarda mücadeleye çıkacağız” , “Zorbalıkta kimleri cezalandıracağıma görüşmeler sonucunda karar vereceğim” , “Oyunu açık oynama ve sonuna kadar gitme kararımı teyit ediyor, ve oyunu genişletiyorum. Bu konu ile ilgili benim haberim yoktu gibi, bilseydik gibi kimseye bahane bırakmayıp, sorumluluğunu yüklüyorum” ifadelerini yazan Sarıcaoğlu’nun tayin talebinin reddi halinde sorumluları cezalandırma düşüncesi ile silahlı saldırı olayını planlayarak nasıl gerçekleştireceğini önceden tasarladığı belirlendi.