Haber

Rıza Akpolat'ın adliyeye sevkinde dikkat çeken ayrıntı!

'İhaleye fesat karıştırma' iddiasıyla 4 gün önce gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın Adliye'ye sevki sürecindeki ayrındı dikkat çekti.

İstanbul'da, 'Aziz İhsan Aktaş' liderliğinde yönetilen çıkar amaçlı suç örgütünün belediye başkanlarına ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vermek suretiyle ihale süreçlerini organize ettiği, ihaleleri kendi firmalarının almasını sağladığının tespit edilmesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan sabah saatlerinde tamamlanan 40 kişi Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat savcıya ifade verdi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat savcıya ifade verdi

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Ergenekon ve Balyoz gibi önemli davaların avukatlarından biri olan Hüseyin Ersöz Rıza Akpolat'ın Adliye'ye sevki sürecinde yaşanan gelişmeleri kendisine ait sosyal medya hesabında değerlendirdi. Ersöz paylaşımında "Beşiktaş Belediye Başkanı 4 gün boyunca “nezarethanede” bekletildi ve hiçbir işlem yapılmadı. Doğrudan Savcılığa çağrılıp ifade alma işlemi yapılabilecekken “orantısız” şekilde özgürlük kısıtlamasına gidildi." ifadelerini kullandı.

Avukat Hüseyin Ersöz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik soruşturmada gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilmiş. Ama bir ayrıntı var ki soruşturmanın “özensiz” ve “hızlı” yapıldığını gözler önüne seriyor.

Normalde bu tip soruşturmalarda emniyet (kolluk) aşaması önem arz eder. Çünkü ifade alma sırasında en ayrıntılı sorulara bu aşamada muhatap olursunuz. Ancak kolluk, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da dahil olmak üzere kimsenin ifadesini tamamlayamadan, Savcılığa sevk işlemi gerçekleştirildi. Bunun sebebi ise 4 günlük gözaltı süresinin dolmasıydı.

Özetle, Beşiktaş Belediye Başkanı 4 gün boyunca “nezarethanede” bekletildi ve hiçbir işlem yapılmadı. Doğrudan Savcılığa çağrılıp ifade alma işlemi yapılabilecekken “orantısız” şekilde özgürlük kısıtlamasına gidildi. Bu durumun hiçbir izahının olamayacağını, meselenin “bu süre zarfında deliller toplandı” gerekçesiyle açıklanamayacağını da not düşelim.

Konu tam olarak Hukuk Güvenliği ilkesi ve Hukuk Devleti olmanın gereklilikleriyle ilintili. Tam da ben yaptım oldu şeklindeki bir yaklaşımın tezahürü.