Rihanna, Trump’a cevap: AK-47 almak vize almaktan daha kolay

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 4:23 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 4:23 pm

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Teksas, El Paso’da yaşanan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımına, Barbadoslu popçu Rihanna Instagram hesabından tepki gösterdi. Rihanna,  Amerika için “AK-47 tüfeğinin vizeden daha kolay alındığı bir dünya hayal edin” diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, iki gün önce Teksas eyaletinin El Paso şehrinde yaşanan silahlı saldırı hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. ”Masum insanları öldürmeyi açıklayacak hiçbir bahane ve sebep yoktur” diye yazan Trump’a Barbadoslu popçu Rihanna Instagram hesabından tepki gösterdi. Amerika’da güvenlik problemi olduğunu belirten popçu “AK-47 tüfeğinin vizeden daha kolay alındığı bir dünya hayal edin” diye yazdı.

 

Donald Trump’ın mesajının tam metni

Donald Trump: Bugün Texas- El Paso’da yaşanan silahlı saldırı sadece trajik değil aynı zamanda bir korkaklık eylemidir. Bu ülkede herkesin bu nefret dolu suçu kınadıklarını ve onların yanında olduğumu biliyorum. Masum insanları öldürmeyi aklayacak bir bahane ve sebep yoktur.

Rihanna’nın, Trump’a yanıtı

Rihanna: Umm Trump, terörizmi yanlış yazmışsın! Ülkende üst üste 2 terör saldırısı yaşandı, birkaç saat içinde neredeyse 30 masum insan öldü. Californiya’da yaşayan teröristin tüfeğini (AK-47) Vegas’ta yasal olarak aldığı ve Californiya’da yemek festivaline aracıyla saatler süren araba yolculuğuyla gittiği ve birisi bebek olmak üzere 6 kişinin öldüğü terör saldırsından sadece günler sonra.

AK-47 tüfeğinin vizeden daha kolay alındığı bir dünya hayal edin! Teröristleri Amerika’da tutmak için örülen bir dünya hayal edin!

Dualarım ve başsağlığı dileğim Ohio, Texas ve California’daki bütün topluluk, maktüllerin ailesi ve bu olaydan etkilenen ve travmatize olan herkese olsun! Kaybınız için çok üzgünüm! Hiçkimse böyle ölmeyi hakketmez!

HİÇ KİMSE!

Ne olmuştu?

ABD’nin Teksas eyaletindeki bir AVM’de düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının birkaç saat sonrasında, Ohio eyaletindeki Dayton şehrinin Oregon bölgesinde ikinci silahlı saldırı düzenlendi.

Kalaşnikof ile AVM’de dehşet saçtı: 20 ölü, çok sayıda yaralı