Rihanna, dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:40 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:45 am

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, servetini 1.7 milyar dolara yükseltti. Dolar milyarderi unvanı alan Rihanna, dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu.

Müzik dünyasına uzun süredir ara veren Barbadoslu şarkıcı Rihanna, resmi olarak dolar milyarderi unvanına ulaştı. 33 yaşındaki şarkıcı Forbes dergisinin milyarder listesi değerlendirmesine göre servetini 1.7 milyar dolara yükseltti.

Rihanna bu artışla birlikte dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu. Ancak ünlü şarkıcının bu kazancının büyük kısmı müzikten değil moda ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden geldi.

Gerçek adı Robyn Fenty olan Rihanna 2017 yılında Fransız LVMH ile ortak olarak Fenty Beauty markasını hayata geçirdi. İlk yılında büyük başarı gösteren şirket, 550 milyon dolar satış rakamına ulaştı. Rihanna’nın yüzde 50 hissesine sahip olduğu Fenty Beauty’nin piyasa değeri 2.8 milyar dolar olarak gösteriliyor.

ÖNÜNDE BİR TEK OPRAH VAR

Dünya genelinde 250 milyondan fazla albüm satan Rihanna, 2016’da piyasaya sürdüğü Anti’den bu yana yeni bir albüm çıkarmadı.

Gösteri ve eğlence dünyasında Rihanna’dan daha fazla servete sahip olan tek isim, 2.7 milyar dolarla ABD’li ünlü sunucu Oprah Winfrey olarak öne çıkıyor.