Rifat Hisarcıklıoğlu faiz kararını değerlendirip beklentisini açıkladı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:25 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 7:25 pm

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TCMB’nin faiz arttırma kararını “para politikasının günün şartlarına göre revize edilmesi” olarak değerlendirirken fiyat istikrarı vurgusu yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu (YK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 8.5’ten yüzde 15’e çıkarma kararını değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, alınan kararı “para politikasının günün şartlarına göre revize edilmesi” olarak değerlendirdi.

Ekonomide fiyat istikrarının önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, finansmana erişim imkanlarının çeşitlendirilmesini beklediklerini ifade etti.

FİYAT İSTİKRARI VURGUSU

Hisarcıklıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“TCMB’nın para politikasını günün şartlarına göre revize ederek politika faizini ölçülü bir şekilde artırma yoluna gittiği görülmektedir. Bugün açıklanan faiz kararının reel sektörün ihtiyaçlarını da gözeten, fiyat istikrarına odaklı bütüncül para ve maliye politikaları ile desteklenmesi sürdürülebilir yatırım ve üretim ortamı için kritik önemdedir. Bunlara ilave olarak yatırım ortamının yapısal politikalarla desteklenmesi, finansmana erişim imkanlarının çeşitlendirilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması yeni dönemde ekonomi yönetiminden temel beklentilerimizdir. Bu konularda ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içinde çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. ”

Prof. Daron Acemoğlu’ndan ‘faiz’ yorumu: Gerçekten hayal kırıcı