Rezonans teknolojisi iklim krizini engelleyebilir

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 3:42 pm

Uzun bir süredir gündemde olan rezonans teknolojisi iklim krizini önleme gücüne sahip olabilir. Bilim insanları tarafından geliştirilen bu yeni yöntem gıda üretiminde artış sağlamayı amaçlıyor.

Ancak bunu yaparken farklı bir yöntem deniyor. Genelde toprağın yapısı yerine daha çok verilen minerallere dikkat ediliyor.

Rezonans işte tam olarak bunu değiştirmeyi amaçlıyor. Sebzeden meyveye her türlü tarım ürünleri için bu yeni yöntem kullanılabilir. Bu yöntem toprağın yapısını değiştirmeyi amaçlıyor. Böylece ekstra minarel yerine toprak tamamen değiştiriliyor.

rezonans

Yeni teknoloji ile birlikte hem daha fazla canlılık hem de yüksek kalite sağlanacak. Böylece ürünlerden elde edilen verim artabilir. Bu yöntemle birlikte bitkilere doğrudan bileşikler sağlamak yerine toprak yapısındaki mikrobiyal tepki artırılıyor. Elbette her bitki için farklı bir toprak türü seçiliyor.

 

İnsanlar tarafından geliştirilen bu yöntem sayesinde artık bitkilerin beslenmesi için doğrudan bileşikler sağlanmayacak. Bunun yerine toprağın ana yapısı değiştirilecek ve mikrobiyal tepki artırılacak. Bunun özellikle çok daha yüksek verim sağlama ihtimali var. Bilim insanları toprakta sıcaklık artışı yaptıklarında bile elde edilen hasat miktarının değiştiğini gördü.

Meta, iklim değişikliğiyle mücadele için kolları sıvadı

Önümüzdeki yıllarda bu teknoloji muhtemelen daha fazla kullanılacak. Böylece zararlı mineraller toprağa aktarılmayacak. Bu durum aynı zamanda iklim krizine çözüm olabilir. Elbette tamamen bu krizi çözemez. Ancak destekleyici bir etkiye sahip olabilir.