Rezalet! Kuran kursunda 7 çocuğa tecavüz olayında ihmali nedeniyle görevden alınan müftüye plaketle veda partisi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:18 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:35 pm

Erzurum’da 7 çocuğa tecavüz edilen ve dayak atılan yatılı kuran kursunun bağlı olduğu Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar görevden alındı. Veda yemeği düzenlenen Acar, plaket verilerek uğurlandı.

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda H.A. tarafından yedi çocuğa tecavüzde bulunulmasına ilişkin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davaya 16 çocuktan sadecce ikisinin ailesi katıldı.

H.A., 16 çocuğa eziyet ve silahla tehditten de Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Bu davanın ilk duruşması 13 Mayıs’ta görüldü. Saldırgan H.A., ifadesinde “Kimseyi tehdit etmedim. Hiçbir çocuğa vurmadım ve küfür etmedim” dedi. Davaya katılan iki aileden biri olan M’nin babası  S mahkemede şikayetinden vazgeçti.

Kur’an kursunda istismar edilen çocukların aileleri: İstismarın yanında şiddet de var

 

MÜFTÜ GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan tecavüz ve dayak olaylarının ardından yatılı kuran kursunun bağlı olduğu Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar ihmal nedeniyle görevden alındı.

PLAKETLE YEMEKLE UĞURLADILAR

İhmal nedeniyle görevden alınan Abdülhalim Acar’a Palandöken Müftülüğü tarafından veda etkinliği düzenlendi. Acar’a etkinlikte plaket verilirken bu anlar klip eşliğinde Palandöken Müftülüğünün  YouTube hesabından paylaşıldı.

 

Gazeteci Mustafa Hoş, Acar’a plaket verildiği anları sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sinirden duvarları yumrukladım” dedi.