Reyhanlı katliamının şüphelisi ve uyuşturucu baronu ABD’den Türkiye’ye getirildi

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 1:11 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 1:32 pm

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 53 kişinin öldüğü Reyhanlı katliamının talimatını verdiği iddia edilen ABD’de tutuklu bulunan uyuşturucu baronu Memet G’nin  Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Reyhanlı katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik’in ifadesinde ‘saldırının talimatını’ aldım dediği Memet G’nin ABD’den Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. EGM, ABD’de tutuklu bulunan ve uyuşturucu baronu olduğu ifade edilen Memet G’nin sınır dışı edilmesi için ABD’li yetkililer ile mutabık kalındığını bildirdi. Memet G’nin ABD’li görevlilerin refakatinde Türkiye’ye getirildiğini açıklayan EGM, “Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alınmıştır” açıklamasında bulundu.  Ayrıca, Antakya doğumlu Memet G’nin ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan kırmızı bülten ile uluslararası düzeyde, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde aranma kaydı bulunduğu belirtildi.

TALİMATI MEMET G’DEN ALDIM DİYEN YUSUF NAZİK KİMDİR?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013’te gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirdi. Katliamın planlayıcısı Yusuf Nazik, MİT’in altı ay süren takibi sonucu Suriye’nin Lazkiye şehrinde yakalanıp Türkiye’ye getirildi. Nazik, katliamın planlayıcısı olduğu gerekçesiyle Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

YUSUF NAZİK

 

Reyhanlı katliamının firarı sanığı Heysem Topalca trafik kazasında öldü