Reuters’tan dikkat çeken Erdoğan analizi!

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 6:35 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 6:36 pm

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters yayınladığı analizde 2023 seçimleri için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “20 yıllık iktidarının en büyük rekabeti” olduğunu yazdı.

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, gelecek yıl seçime girmeye hazırlanan Türkiye’deki siyasi atmosfer ile ilgili kapsamlı bir haber/analiz yayınladı.

Son dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dizi diplomatik hamle ile kendisine desteği artırdığının belirtildiği haberde, “Ukrayna’daki tahıl krizi anlaşması da dahil olmak üzere bir dizi diplomatik kazanım, Erdoğan’ın gelecek yıl yapılması planlanan seçimlerdeki seçim kampanyası stratejisinin ayrıntılı planını gözler önüne seriyor” denildi. Makalede, Erdoğan’ın ekonomik gerilemeyi bu şekilde bertaraf edebileceği de belirtiliyor.

Reuters’ın haberinde, “Neredeyse 20 yıllık iktidarının en büyük seçim rekabetine hazırlanan Erdoğan küresel arenadaki başarıları ile öne çıkmaya çalışıyor” denilirken, “Ülke dışındaki ilerleme, ülkedeki zayıf ekonomik tablo ile tezat oluşturuyor ve enflasyon yüzde 79’a çıktı ve Türk Lirası da en düşük seviyeleri gördü” yorumuna yer verildi.

Erdoğan: Bize karşı yol yürüyen kaybeder

CHP: EKONOMİK FELAKETİN ÜSTÜNÜ KAPATIYOR

Muhalefetin Erdoğan’ın para politikalarını suçladığının hatırlatıldığı makalede, “Bu sırada hükümet yetkilileri ve AKP’nin üst düzey isimleri Erdoğan’ı rakipleri karşısında onun uluslararası etkisine erişemeyecekleri bir şekilde konumlandırıyor” denildi.

Reuters’a konuşan CHP’li Erdoğan Toprak da, “Hükümet dış siyaseti ekonomik felaketi kapatmak için kullanıyor ve diplomatik zafer hikayeleri anlatıyor” yorumunu yaptı.