Reuters tarihinde bir ilk

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 6:43 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 6:43 pm

Reuters haber ajansının 170 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. Ajansın genel yayın yönetmenliğine getirilen Alessandra Galloni bu görevi üstlenen ilk kadın oldu.

Uluslararası haber ajansı Reuters’ta Stephen J. Adler’in 10 yıllık görev süresinin dolmasıyla bu ay emekliğinin ardından  genel yayın yönetmenliği görevine ajansın editörlerinden 47 yaşındaki İtalyan gazeteci Alessandra Galloni devralacak.  Alessandra Galloni 170 yıllık ajans tarihinde ilk kadın Genel Yayın Yönetmeni olacak. Galloni’nin göreve ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı.

İspanyolca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen Galloni’nin ayrıca 7 Pulitzer Ödülü de dahil olmak üzere yüzlerce gazetecilik ödülü bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Reuters, 17 Nisan 2008 tarihinde, Thomson Corporation ve Reuters Group’un birleşmesiyle ‘Thomson Reuters Corporation’ adı altında genişlemeye gitti. Geçen yıl Thomson Reuters CEO’luğuna geçen Steve Hasker, şirketin en büyük üç işletmesini genişletmeye odaklandı. Hasker’in stratejisinin, Reuters hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasında etkili olduğu söylenirken Hasker’dan da açıklama geldi. Hasker, “Thomson Reuters, Reuters Haber Ajansı’nın geleceğine bağlı. Haber ajansı, şirketin önemli bir parçasıdır ve bizim için değer görmektedir. Ajans bağımsız ve tarafsız gazetecilik değerleriyle bunu kanıtladı” şeklinde konuştu.