Reuters Millet İttifakı’nın ekonominin başına getireceği ismi yazdı

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 9:03 am - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 9:03 am

Reuters, Millet İttifakı’nın seçimin kazanılması durumunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı pozisyonuna getirilmesinin planlandığını yazdı.

Reuters, Millet İttifakı’ndan toplam dört üst düzey kaynağın verdiği bilgileri kaleme aldı. Kaynaklar İngiliz haber ajansına, seçimin kazanılması durumunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenmesinin planlandığını aktardı.

Bir yetkili konuya ilişkin olarak, “Çok büyük ihtimalle, henüz verilmiş bir karar yok ama Babacan’ın yöneteceği bir sistemde, önemli bakanlıkların diğer partiler tarafından üstlenileceği, kurum ve kuruluşların en uygun şekilde sorumlulara bağlanacağı bir yapı olacaktır… Hazine ve Maliye Bakanlığı da ikiye bölünebilir” ifadelerini kullandı.

CHP’li bir yetkili ise, “Ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine dair çalışmalar ve hazırlıklar var elbette. Kılıçdaroğlu göreve geldiğinde yapacağı ilk işlerden birinin TCMB Başkanı ve PPK üyelerini görevden almak olacağını söylemişti zaten” dedi.

Millet İttifakı çalışmalara başladı! ‘AKP döneminde görev yapan ahlaklı bürokratlar inceleniyor’