Reuters: Mariuopol’da 34’ü çocuk 86 Türk vatandaşı mahsur

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 6:21 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 6:21 pm

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş devam ederken Reuters haber ajansı Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaşları hakkında önemli bir iddiada bulundu. Reuters haber ajansı, “Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Mariuopol kentinde 34’ü çocuk 86 Türkiye vatandaşının bir camiye sığındığını açıkladı” şeklinde haber yayınladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, Ukrayna’nın Mariupol kentinde 86 Türkiye vatandaşının mahsur kaldığını iddia etti. Reuters haber ajansı, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Mariuopol’da mahsur kalan 86 Türkiye vatandaşının bir camiye sığındığı yönünde bilgi verdiğini yazdı.

Haberde, büyükelçiliğin yerel yetkililere dayandırdığı bilgiye göre, Rusya’nın sabah saatlerinden bu yana kenti bombalamaya devam ettiği ve camiye sığınan Türkiye vatandaşlarının 34’ünün çocuk olduğu aktarıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın ise konuya ilişkin açıklama yapmadığı haberde belirtildi. Büyükelçiliğin sosyal medya hesaplarında da konuya ilişkin açıklama yer almadı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin ise bugün tahliye edildiği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin Ukrayna’nın Çernivtsi şehrine taşınmakta olduğunu bildirdi.

Rus ordusu iki koldan Kiev’e ilerliyor! İşte dakika dakika son gelişmeler