Reuters analiz yaptı: Gıda alışverişi Türkler için yük haline geldi!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 6:08 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 6:08 pm

Reuters haber ajansı, Türkiye ekonomisiyle ilgili geniş bir analiz paylaştı. Analizde, “Türkiye’de gıda fiyatları o kadar arttı ki, bazı insanlar gelecek aylarda daha da artacak fiyatlardan kaçınmak için ellerindeki tüm parayı pirinç ve makarna stoklamaya yatırıyor” açıklamasını yaptı.

Analizde, anne ve babaların indirimli bebe bisküvilerine geçtiği, yumurta fiyatlarının bir yılda neredeyse ikiye katlandığı ve dizlerinin üzerine çöküp, bir kadına yüzük yerine, sıvı yağla evlenme teklif eden bir erkeğin fotoğrafının Twitter’da dolaştığı belirtiliyor.

İşini kaybettiği için kısmi devlet yardımı alan, İstanbul’da yaşayan 43 yaşındaki üç çocuk babası güvenlik görevlisi Hüseyin Duran, “Sadece gerekli şeyleri ve en ucuz markaları satın alıyoruz. Tüm gıdaların fiyatları artıyor özellikle de bebek mamalarının” ifadelerini kullandı.

Duran konuşmasına devam ederek,  “Çocuklarım için endişeleniyorum. Sadece kiramızı, gıda alışverişini ve kredi ödemelerini karşılayabiliyoruz” diyor.

GIDA ENFLASYONU 2020’Yİ YÜDE 20’NİN ÜZERİNDE TAMAMLADI (YILLIK GIDA ENFLASYONU)

Reuters, dünyada sıfıra yakın enflasyon ve koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşın, yüzde 15 ile yıllık tüketici fiyatlarındaki en büyük artışlardan birinin Arjantin’den sonra Türkiye’de görüldüğünü belirtiyor. Bunun aynı zamanda OECD ülkeleri arasında açık ara en yüksek oran olduğuna dikkat çekiyor.