Restore edilen tarihi Paşabahçe Vapuru ilk seferini yaptı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 5:22 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 5:31 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları tarafından restore edilen 70 yıllık Paşabahçe Vapuru ilk seferini gerçekleştirdi.

Şehir Hatları filosundan 2010 yılında çıkarılan, daha sonra İBB tarafından restore edilen tarihi Paşabahçe Vapuru ilk seferini bu sabah Adalar-Kabataş hattında yaptı. Daha önce 58 yıl boyunca Boğaz’ın iki yakasında İstanbullulara hizmet veren, Adalar ve Yalova hattında sefer yapan vapurun yeni dönemde sadece Adalar hattında sefer yapması planlanıyor.

1,5 YILDA RESTORE EDİLDİ

Paşabahçe Vapuru, İtalya Taranto’da 1952’de Türkiye’nin siparişi üzerine yolcu gemisi olarak inşa edildi. 18 deniz mili hız yapabilen, boyu 73,84, eni ise 12,98 metre olan vapur, İtalya’dan kendi motoru ile 2,5 günde İstanbul’a geldi.

İBB Şehir Hatları’ndan verilen bilgiye göre, 2010’da Şehir Hatları filosundan düşürülen Paşabahçe Vapuru, Haliç Tersanesi’nde, 200 personel ile toplu ulaşımda denizin payının artırılması vizyonu ve seyir güvenliği de göz önüne alınarak aslına en uygun şekilde 1,5 yılda restore edildi. Vapurun ilk yapımından beri yer aldığı öğrenilen “Artemis” kabartması da restore edildi.

İBB’den yandaş Sabah’ın ‘taciz’ haberine yalanlama