Resti çekti! Florentino Perez’den UEFA başkanına maaş göndermesi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 7:40 am - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 10:47 am

Avrupa’nın 12 büyük kulübü, Avrupa Süper Ligi kurduklarını açıkladı, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in Avrupa Süper Ligi’nde oynayacak oyuncuların Milli Takım daveti alamayacaklarını belirtmesine ve Andrea Agnelli ile ilgili söylediği sözlere tepki gösteren Real Madrid Başkanı Florentino Perez, “Diğer başkanları aşağılayan bir UEFA başkanı istemiyoruz, ayrıca UEFA başkanının maaşını bilmiyorum” şeklinde ekonuştu.

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Inter, Milan ve Juventus, gece yarısında duyurulan kararla, Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğunu resmen açıkladı, dünya futbolunda ortalık karıştı… Futbolseverleri hayrete düşüren bu gelişmenin ardından ilk açıklama UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’den geldi. Ceferin, “UEFA ve Dünya Futbolu, sadece aç gözlü fikirlerini takip eden birkaç Avrupa kulübü tarafından öne sürülen korkunç projeye karşı tek yumruk oldu. Futbol dünyası, hükümetler, bu anlamsız projeye karşı birleşti” diye tepki gösterdi, bu lige katılan takımlarda forma giyen milli futbolcuların Milli Takım ‘larda forma giyemeyeceğini belirtti.

Avrupa Birliği’nden Avrupa Süper Ligi’ne sert uyarı

‘CEFERİN’İN DEDİĞİ YASAK UYGULANAMAZ!’

Projenin hayata geçmesinde başrolü oynayan ve Avrupa Süper Lig Başkanı olan Real Madrid Başkanı Florentino Perez, konu ile ilgili İspanyol televizyonu El Chiringuito’ya konuştu. Ceferin’e rest çeken Perez, futbolcuların Milli Takım konusunda rahat olmaları gerektiğini vurguladı, ”Futbolcular milli takımları konusunda rahatlayabilirler. Ceferin’in dediği yasak uygulanamaz. Real Madrid, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak. Bizi çıkartamazlar. La Liga’da da oynamaya devam edeceğiz. Bunun %100 garantisini verebilirim.” dedi.

‘UEFA’DA ŞEFFAFLIK YOK, CEFERİN’İN MAAŞINI BİLMİYORUM’

Ceferin’in Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile ilgili söylediği sözlere tepki gösteren İspanyol futbol adamı, ”Juventus kadar büyük bir kulübün başkanı hakkında böyle konuşan bir UEFA başkanımız olamaz. Diğer başkanları aşağılayan bir UEFA başkanı istemiyoruz. UEFA’da şeffaflık yok. LeBron James’in maaşını biliyorum ama UEFA başkanının maaşını bilmiyorum. Seçilen 15 kurucu kulüp en fazla ilgiyi çeken kulüpler. Napoli, Roma gibi kulüplerin de turnuvada olma şansı bu yıl ya da önümüzdeki yıl olacak.” şeklinde konuştu.

 

“UEFA’NIN KUKLASI DEĞİLİZ”

Kulüplerin son dönemlerde mali olarak büyük sıkıntılar içinde olduğunu ifade eden Perez, “Bu lig kendi içinde kapalı bir lig olmayacak. Ben yeni Şampiyonlar Ligi formatından hiç bir şey anlamadım. Bundan para çıkaramayız. Biz önümüzdeki 20 yılı kurtarmak için bir şeyler yapmalıyız. Durumumuz trajik seviyelerde. Bizi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden men edemezler. Yerel liglerden bizleri men edemezler. Futbolcuların milli takımlara alınmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunları net şekilde söylüyorum. UEFA, 2024 için Şampiyonlar Ligi’nde değişikliğe gitmeyi kararlaştırdı. 2024’e kadar biz ölürüz. Ekonomik olarak çıkmazdayız. Gelirler azaldı, gençler futbolla ilgilenmiyor. Futbolu ayağa kaldırmak için bunu yapmak zorundaydık. UEFA’nın kuklası değiliz” değerlendirmesinde bulundu.

 

‘HERKESİN DAHA FAZLA PARA KAZANACAĞI BİR ÇÖZÜM’

İngiltere, İspanya ve İtalya’nın büyük kulüplerinin, futbolun yaşadığı kötü durum için bir çare bulunması gerektiğini belirtenPerez, ”Büyük kulüpler son yıllarda çok para kaybettiler. Real Madrid son 2 yılda 400 milyon euro zarar etti. Büyük kulüplerin dahil olduğu bir Süper Lig yaparak herkesin daha fazla para kazanacağı bir çözüm bulduk.” dedi ve ekledi:

‘FİNANSAL AÇIDAN TAKIMLARI KURTARACAK’

”Avrupa Süper Ligi, finansal açıdan takımları kurtaracak. Yayın hakları haricinde bir gelir kapısı bulamadığınız zaman, çözümü daha fazla taraftarın ilgisini çekecek daha büyük maçlar düzenlemekte buluyorsunuz.”

‘FUTBOL, TARAFTARLARIN İLGİSİNİ KAYBETTİ’

Futbolun da dünyadaki her endüstri gibi değişmesi ve yeni koşullara adapte olması gerekiyor. Futbol, taraftarların ilgisini kaybetti. Kurucu 12 kulübün dünyanın her yerinde taraftarları var. Futbolla daha az ilgilenen genç nesli futbola bağlamamız lazım.”

İki Alman devinden ‘Avrupa Süper Ligi’ kararı