Onlarsız ne yapacağız?

Yayın tarihi: 7 Haziran 2020 Pazar 1:16 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2020 Pazar 1:16 pm

İspanyol ressam Juan Lucena’nın, Koronavirüs (Covid -19) salgını nedeniyle ölen ve torunlarına hoşçakal diyemeyen tüm dedeler ve büyükanneler için yaptığı resim insanın içini acıtıyor, yürekleri parçalıyor.

‘Onlarsız ne yapacağız?’ 150-120 ebadında, keten üzerine karışık bir teknikle yapıldı. Resimdeki kahramanlar Covid-19’dan ölen büyükler ve onlara veda edemeyen torunlar. Kuşkusuz, dünya çapında yaşanan trajediyi tasvir eden yürek parçalayıcı bir görüntü.

Ressam Juan Lucena, dünya çapında yaşanan trajediyi tuvalde canlandırıyor ve “bu lanet virüs yüzünden bizi terk eden herkese minnettarlığımı göstermek istedim” diyor.

Ressam Juan Lucena, resmi Facebook profilinden yayınladı ve büyük ilgi ve beğeni gördü. Onbinlerce insan tarafından paylaşıldı.

Lucena, hapsetme sırasında kendisini tarımsal sorunlara adadığı için evden uzakta çalıştığını açıklıyor. Bu nedenle, çoğu insan kilitliyken dışarı çıkmanın “sizi şok bıraktığını” kabul eder . Bu izlenim ve her gün birçok hastanın hastalığın üstesinden gelmediğini görmesi nedeniyle, çalışmasına girmeye karar verdi ve çok başarılı olan işe başladı.

Ressam, genellikle çalışmalarının çoğunda yaptığı gibi, sosyal ağlarda halka duyurduğu ‘Onlarsız ne yapacağız?’ çalışmanın dünya çapında ilgi görmesinin kendisi için de büyük bir sürpriz olduğunu söylüyor. Aslında, resme Mart ayı sonlarında başladığını, sonra ara verdiğini, birkaç değişiklikten sonra bir gün “arzu ile” tekrar çalışmaya başlayıp sonlandırdığını belirtiyor.

Lucena, herkese açık hale getirdiği resmi için dünyanın her yerinden sayısız tebrik geldiğini söylüyor.

Birçok insanın onu bu eser ile tanımasına rağmen, Juan Lucena çok sayıda resim yarışması kazanmış bir ressam. Sanat ve El Sanatları Okulu’nda eğitim alan ressam on yılını resim yapmadan geçirdikten sonra son 15 yıldır kendini bu sanata adadığını vurguluyor.

İspanyol ressam Juan Lucena’nın, Koronavirüs (Covid -19) salgını nedeniyle ölen ve torunlarına hoşçakal diyemeyen tüm dedeler ve büyükanneler için yaptığı resim