Resmi ilanlara ilişkin fiyat tarifesi yayınlandı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 11:13 am

Resmi ilanlara ilişkin fiyat tarifesi Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti KDV hariç, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazeteler için 35 lira, 50 binin üzerindekiler için 63 lira olacak.

SÜTUN-SANTİM BİRİMİNE GÖRE ÜCRET

Kararda yer alan fiyatlar şöyle: ‘Resmi ilanların yayın ücreti, gazetelerin sayfa düzenleri esasını teşkil eden sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçümle elde edilen sütun-santim birimi esas alınarak hesap edilecek.

GAZETE TİRAJINA GÖRE ÜCRET DEĞİŞECEK

Resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti KDV hariç, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin altındaki gazeteler için 35 lira, 50 binin üzerindeki gazeteler için 63 lira olarak belirlendi.

DİJİTAL YAYINLARDA TARİFE FİİLİ SATIŞA GÖRE

Herhangi bir mevzuat hükmü gereğince elektronik ortamda yayın zorunluluğu bulunan resmi ilanların Basın İlan Kurumu ilan portalı “ilan.gov.tr”de yayını, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazetelere göre fiyatlandırılacak.

Resmi ilanların tahmini bedelleri, Basın İlan Kurumu’nun tespit edeceği esaslara göre, ilanı verenler tarafından peşin olarak kuruma ödenecek ve fatura tanziminden sonra mahsup işlemi yapılacak. Kanuni sebeplerden ötürü tahmini ilan bedellerini peşin ödeyemeyen merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, faturanın kendilerine ulaşmasını müteakiben borçlarını derhal ödeyecek.