Resmi Gazete’de Boğaziçi Üniversitesi kararı

Yayın tarihi: 19 Mart 2022 Cumartesi 12:48 am - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 12:48 am

Kayyum rektör Melih Bulu’nun görev yaptığı dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olarak değiştirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans- eğitim-öğretim yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete’nin bugünki sayısında yer alan yönetmeliğe göre, öğretim dili İngilizce olan üniversitenin kayyum rektör Melih Bulu’nun görevde olduğu sırada 7 Şubat 2021 yılında yayınlanan Resmi Gazete ile açılmasına karar verilen hukuk fakültesinin öğretim dili en yüzde 30 İngilizce olarak değiştirildi.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmelikte, “11/6/2016 tarihli ve 29739 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Boğaziçi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Boğaziçi Üniversitesinde öğretim dili İngilizcedir. Hukuk Fakültesi Lisans Programında öğretim dili en az %30 İngilizcedir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer” ifadesine yer verildi.

HSK kararları Resmi Gazete’de! 5 savcı görevden alındı