Resmi açıklama geldi! Elon Musk Twitter’ı satın aldı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 4:57 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:04 pm

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Musk, Twitter’ı “İnsanlığa yardım etmek için” satın aldığını söyledi.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, nisan ayında 44 milyar dolarlık teklif verdiği Twitter’ı satın aldığını resmen açıkladı. Sosyal medya hesabından anlaşmanın tamamlandığını belirten milyardere, mahkemenin verdiği süre cuma günü sona erecekti.

“SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TARTIŞABİLECEKLERİ DİJİTAL KENT”

Twitter’ı yalnızca reklam gelirleri için satın aldığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Musk, “Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesindeki insanların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışabilecekleri ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği adına önemli olmasıdır” dedi.

“İNSANLIĞA YARDIM ETMEK İÇİN YAPTIM”

Musk, şöyle devam etti: “Geleneksel medyanın büyük bir bölümü, bitmek bilmeyen tıklama arayışında parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi fakat bunu yaparken diyalog fırsatı ise kaybedildi. Bu nedenle Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. İnsanlığa yardım etmek için yaptım.”

Elon Musk twitter binasına kucağında lavaboyla girdi