Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı. Karamollaoğlu, “Hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi, yardımcısı olacağım” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016’da oturduğu genel başkanlık koltuğundan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Siyasetten tamamen çekilmeyeceğini belirten Karamollaoğlu, “Hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi, yardımcısı olacağım” dedi.

Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son dönemde sağlık sorunlarının arttığını belirten Karamollaoğlu, “Artık sağlığım bu görevi bihakkın yerine getirmeme izin vermiyor. Bu seçim döneminde yalnızca 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Gitmek istemediğimden değil sağlığım müsaade etmediği için gidemedim” ifadelerini kullandı.

Partinin kongre tarihinin henüz belirlenmediğini fakat 30 Haziran’da yapılabileceğini kaydeden Karamollaoğlu, “Kongre tarihimiz normalde ekim ayında. Ekim ayı biraz bana uzun bir süre gibi geldi. Bundan dolayı arkadaşlarımıza hazırlıklarını yapmalarını, bizim ekimden önce bir olağanüstü kongre yapmamızın daha uygun olacağını söylemiştim” şeklinde konuştu.

Şu an bir aday olmadığını, bu konuda teşkilat mensuplarının kanaatlerini alacaklarını aktaran Karamollaoğlu, “Bir veya iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında kongreye gideceğiz” dedi. Karamollaoğlu, genel başkanlık için görevi hakkıyla yerine getirecek bir isim belirleneceğini söyledi.

Temel Karamollaoğlu, bir başka soru üzerine, “Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. Genel başkanlıktan ayrılacağım, hangi arkadaşımız genel başkan olursa onun en büyük destekçisi, yardımcısı olacağım” diye konuştu.

Saadet Partisi kurultaya gidiyor! Genel başkanlık için konuşulan 5 aday

Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi, Genel Başkan,