Renault Zoe, Euro NCAP testlerinde bozguna uğradı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 8:10 pm

Renault’nun elektrikli otomobili Zoe, Euro NCAP’te boy gösterdi. Ancak otomobil burada aldığı sonuçlar ile hayal kırıklığı yarattı.

Yapılan pek çok testte vasatı aşamayan Zoe, aslında 2013 yılında yapılan testlerden 5 yıldız almayı başarmıştı. Ancak araç bu sene 1 yıldız bile alamadı. Bahsi geçen otomobil yetişkin yolcu korumasında yüzde 43, çocuk yolcu korumasında yüzde 52, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde ise yüzde 41 oranında başarı oranı sağlayabildi.

 

zoe

Tüm bu neticeler ışığında Renault Zoe testlerden 0 puan ile ayrıldı. Aracın kuzeni olan Dacia Spring de güvenlik sorunu olduğunu gösterdi. Tamamen elektrikli olan otomobil, testlerden yalnızca 1 puan alarak kafalarda soru işaretleri yarattı. Ancak kullanıcılar bu testleri ne kadar önemsiyor tartışılır. Zira bildiğiniz gibi Dacia’nın çok da güvenli olmayan bir başka model Sandero, Eylül ayında Avrupa’nın en çok satılan otomobili olmuştu. Dolayısıyla tüketiciler için ekonomik durumların daha ağır bastığını net bir şekilde ifade edebiliriz.

Tabii yine de Renault’nun güvenlik önlemlerine daha fazla önem vermesi lazım. Sonuçta biz bu otomobillere az paralar ödemiyoruz ve zamanımızın önemli bölümünü bu araçlarda geçiriyoruz. Bu bakımdan sağlığımız için otomobilin ne kadar güvenli olduğu fazlasıyla önemli. Umarız elektrikli otomobil çağı başlarken Renault da kendini bir an önce toparlar.

Xiaomi 12 serisi fiyatları çip krizi nedeniyle yüksek olacak