Renault Twingo Z E görücüye çıktı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 9:26 am - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 9:26 am

Cenevre 2020 yaklaştıkça tanıtımı yapılacak olan otomobillerin de detayları ortaya çıkmaya başladı. Twingo Z E Fransız otomobil devi Renault’un yedinci elektrikli aracı olacak.

Twingo Z E görücüye çıktı . Twingo’nun aynı platformda Volkswagen e-Up!, Skoda Citigo iV, Seat Mii Electric ve Smart EQ ForFour gibi ciddi rakipleri bulunuyor. Otomobilin alt kısmında 22 kWh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Araç bu batarya sahibinde tek şarj ile 180 km kadar yol alabilecek. Ancak bu menzil rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor. Çünkü Citigo iV, e-Up! ve Mii Electric gibi modeller tek şarj ile 260 km kadar yol alabiliyor.

Twingo Z.E.’yi standart priz üzerinden de şarj edebileceksiniz. Eğer arabayı evden şarj edecekseniz TwingoZ.E. 13,5 saat içinde tam kapasite şarj olabiliyor. Wall box kullanırsanız bu süre 4 saate kadar düşebiliyor. Wall box, otomobili evden şarj etmek isteyenler için geliştirilmiş elektrikli şarj istasyonu. 11 kW’lık şarj cihazı ile 2 saat 10 dakikada, 22 kW şarj cihazı ile 63 dakikada yüzde 80 dolum elde edilebiliyor.

Twingo Z.E.’de 81 beygir güç ve 160 Nm tork tork üreten bir motor bulunuyor. Bu motor 0-50 km/s hızına 4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın azami hız sınırı135 km/s olarak açıklandı. Bu tutarlar ilk bakışta kulağa çok az gelebilir ancak yeni gelişen bir pazarda kabul edilebilir.

Fransız devi Cenevre’de yapılacak olan fuarda Dacia ve Morphoz’a ait iki yeni elektrikli araç tanıtacak. Firmanın iddiasına göre Dacia ulaşılabilirlik açısından en çok tercih edilecek araçların başında olacak.

2020 Cenevre Otomobil fuarı bu yıl 5 Mart 15 Mart tarihleri arasında Barcelona’da yapılacak.  MWC 2020’nin Corona virüsü nedeniyle iptal olduğunu biliyoruz. Akıllrda ”Acaba Cenevre 2020 de iptal olur mu?” sorusu vardı. Şu ana kadar herhangi bir otomobil firması Cenevre 2020’ye katılmayacağını açıklamadı.

Huawei Band 4 ile hem spor yapın hem de sağlıklı uyuyun