Renault, popüler modelinin üretimine son verme kararı aldı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 21 Aralık 2021 Salı 5:23 pm

Renault popüler modelinin üretimine son veriyor! Fransa merkezli otomotiv üreticisi olan Renault, artık elektrikli otomobil üretimine ağırlık verecek.

Şirket bu konuda ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Buna göre Fransa’daki Douai üretim tesisi, artık tamamen elektrikli otomobillerin üretiminde kullanılacak. Bu da söz konusu tesiste üretimi gerçekleştirilen üç otomobilin üretiminin duracağı anlamına geliyor. Peki ama bu otomobil modelleri neler?

Renault

Ortaya çıkan detaylara göre Douai üretim tesisinde üretilen Talisman, Espace, Scenic ve Grand Scenic artık üretilmeyecek.

 

Bu da ülkemizde de satışı gerçekleştirilen Talisman’ın yolun sonuna geldiğini ortaya koyuyor. Markanın bundan sonra D sınıfı sedan modeli üretmeyeceği de gelen bilgiler arasında. Ayrıca Renault MPV formuna da veda etmeye hazırlanıyor. Şirketin Scenic sonrasında MPV araç üretimine de noktayı koyacağı ifade ediliyor.

Anlaşılan o ki Renault elektrikli otomobil sektöründe şimdiden yerini sağlamlaştırmak istiyor. Ancak markanın bu konuda işi hiç de kolay değil. Çünkü Volkswagen’in yanı sıra Nissan gibi daha pek çok dev üreticiye rakip olmak işleri zorlaştırabilir. Ancak Renault da rekabeti seven bir şirket. Umarız ortaya güzel otomobil modelleri çıkar ve otomotiv sektöründe elektrikli araç dönüşümü sorunsuz gerçekleşir.

Yeni kasa Opel Astra fiyatları açıklandı