Remzi Özdemir: Kamuda tasarruf 1-2 yıl daha ertelenebilir

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 5:55 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 5:55 pm

TBMM’de kabul edilen kamuda tasarruf yasa teklifinin yürürlüğe girme tarihi 1 Eylül 2024’ten 1 Ocak 2025 tarihine ertelendi. Ekonomist Remzi Özdemir, yasanın 1-2 yıl daha erteleneceğini iddia ederek “Türkiye’nin çok daha önemli sorunları vardı, keşke ona harcasaydınız ona o zamanı” dedi.

AKP’nin kamuda tasarruf yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girme tarihi 1 Eylül 2024’ten 1 Ocak 2025 tarihine ertelendi. Ekonomist Remzi Özdemir, 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan yasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TELE1’de Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk olan Özdemir, yasanın bir kez daha erteleneceğini söyledi. “AKP’nin geçmişte çıkardığı bir çok kararda bunu gördük. Son dakikada cumhurbaşkanlığı kararıyla ki cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi var. 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl ya da 6 ay erteleyebiliyor. Bu da onlardan biri olacaktır” diyen Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen kamunun gazını almak amacıyla, bakın işte dost bizi pazarda görsün demek amacıyla yapılmış bir çalışma. Ben açıkçası bunu pek ciddiye almıyorum. Eğer ciddi olsalardı bunu hemen bu gece itibariyle yürürlüğe koyarlardı. Ama ne demek bu yani 6 ay var, siz 6 ay sonrası için yasa çıkarıyorsunuz. 6 ay sonra çıkacak bir yasaya harcadığınız mesaiye yazık. Türkiye’nin çok daha önemli sorunları vardı, keşke ona harcasaydınız ona o zamanı ve öne alsaydınız. Bu tamamen 6 ay sonrası tribüne oynamak gibi bir şey. Emin olun 6 sonra da bu 1 yıl ya da 2 yıl tekrar ertelenecektir. Çünkü AKP’nin geçmişte çıkardığı bir çok kararda bunu gördük. Son dakikada cumhurbaşkanlığı kararıyla ki cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi var. 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl ya da 6 ay erteleyebiliyor. Bu da onlardan biri olacaktır. Yani samimi olsalardı, tamam bugün erteliyoruz ama Eylül itibariyle ya da 1 Ağustos itibariyle diyebilirler. Bu nedenle bu tamamen kamunun gazını almak, vatandaşa bakın biz yasa çıkarttık demekten öte bir şey değil.”

 

Ekonomist Remzi Özdemir’den Merkez Bankası iddiası

Kaynak: HABER MERKEZİ