Remzi Özdemir emekli maaşını açıkladı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2024 Cuma 11:16 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 Cuma 11:31 am

Haber: Haber Merkezi

Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir, 10 bin 20 TL olarak aldığı emekli maaşının yapılan zamla 10 bin 140 TL olduğunun açıkladı.

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir TELE1’de Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e eleştirisinde aldığı emekli maaşını açıkladı. Özdemir, 10 bin 20 lira emekli maaşının 10 bin 140 lira olduğu söyledi.

Özdemir, “Şimdi bir insan çoluğuna çocuğuna ailesine bir miras bırakmak ister. Bir ekonomik bir miras bırakırsın bir de ismin aslında senin mirastır. İşte bakanlık yapmışsındır başarılısın. Şimdi Mehmet Şimşek şu gerçekten çok acı bir şey. Bu mirası acaba çocuklarına nasıl bırakacak? Ya da Mehmet Şimşek’in çocukları yarın büyüdüğü zaman ki artık tarihin dijital hafızası var . Şunu nasıl izah edecek çocuklarına? Ya da çocukları ya bu bizim babamızı nasıl diyecek? Bakın bu hale getirdi Mehmet Şimşek kendisini işte” ifadelerini kullandı.

Şu anda ciddi anlamda bir gevşeme olduğunu söyleyen Özdemir, “Sürekli olarak ‘Yarın bunu yapacağız yarın bunu yapacağız’  Ya şu anda zaten mevcut vergiyi alamıyorsun ki senin zaten vergi toplama oranın dünya ülkelerine göre o kadar düşük ki Neden Çünkü alamıyorsun vergiyi ne yapacaksın insanların gırtlağını mı sıkacaksın? Benim şimdi aracımda yılda bir kez ödediğimi iki defa mı alacaksın?” diye konuştu

‘EMEKLİ MAAŞIMIN YARISINI MI ALACAK?’

“Ne alabilir daha insanlardan?” diye soran Özdemir şöyle devam etti:

“Ne verebilecek? Benim 10 bin 20 lira emekli maaşım 10 bin 140 lira olmuş. Onun yarısını mı alacak ondan ne alacak? Ya da o paranın dolaylı vergisini mi alacak?”

Ekonomist Remzi Özdemir: TÜİK zeytinyağını 100 lira gösteriyor ama litresi 300 liradan satılıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ