Remzi de rahatça koşabilsin, oynayabilsin diye evinin önüne asfalt döküldü

Yayın tarihi: 7 Eylül 2020 Pazartesi 4:14 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2020 Pazartesi 4:48 pm

Tarsus’un İnköyü Mahallesi’nde yaşayan yüzde 70 zihinsel engelli Remzi Can Gülal, evlerinin önünden geçen ve oldukça engebeli olan alanda yürümekte zorlanıyor, sürekli düşüyordu. 15 yaşındaki Remzi’nin evlerinin önünde rahatça oynayabilmesini, sandalyesini atıp oturabilmesini isteyen anne Fatma Gülal, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe yazdı.

Mersin Büyükşehir ekipleri soruna duyarsız kalmadı ve alanı önce ıslah etti, zeminini düzeltti, sonra sıcak asfaltla kapladı.  Fatma Gülal, “Ben bir dilekçe verip ricada bulundum. Sonucun böyle olacağını tahmin dahi etmiyordum. Sesimizi duyan ve bu çalışmayı gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde altyapı çalışmalarına aralıksız şekilde devam ederken, gerçekleştirdiği hizmetler ve dokunuşlarla da vatandaşların yüzlerini güldürüyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, İnköyü-Ardıçlı grup yolunda da detaylı faaliyet yürüttü.

Mersin Büyükşehir ekiplerinin İnköyü’nde yaptığı çalışmalar sırasında mahalle sakinlerinden Fatma Gülal, yüzde 70 zihinsel ve aynı zamanda bedensel engeli bulunan oğlu 15 yaşındaki Remzi Can Gülal’ın, Pınaroluk mevkiindeki sokakta yer alan 262 no.lu evlerinin önünde oyun oynarken, zeminin kötü olmasından dolayı sürekli düşerek dizlerini yaraladığını belirterek asfalt talebinde bulundu.

 TALEP OLUMLU KARŞILANDI VE YERİNE GETİRİLDİ

Fatma Gülal’nın talebi üzerine Mersin Büyükşehir ekipleri, yaklaşık 150 metre uzunluğundaki sokağın tamamında önce zemin düzenleme ve ıslah çalışması, ardından sıcak asfaltla kaplama çalışması yaptı. Böylece, 6 çocuklu Gülal ailesinin beşinci çocuğu olan Remzi rahatlıkla koşabileceği, sandalyesini koyup oturabileceği sokağa kavuştu.

Anne Fatma Gülal, “Büyükşehir ekiplerinin mahallemizde asfaltlama yapacağını duyunca, talebimi ilettim ve dilekçe verdim. Evimizin önündeki yol çok kötü durumdaydı oğlum sürekli düşerek dizlerini yaralıyordu. Zaten şu anda halen dizlerinde yaralar görünüyor. Ben bir ricada bulundum, sonucun böyle olacağını tahmin dahi etmiyordum. Keşke oğlumun böyle bir sıkıntısı olmasaydı. Fakat sesimizi duyan ve bu çalışmayı gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

2 YIL ÖNCE DE DİLEKÇE VERİLMİŞTİ; FAKAT ŞİMDİ YAPILDI

İnköy Mahallesi Muhtarı Rasim Güler de, aynı konuyla ilgili olarak iki yıl önce de dilekçe verilmesine rağmen, talebin şimdi yerine getirildiğini belirterek, “İki yıl öncede bu yolun asfaltlanması talebinde bulunmuştuk; fakat olmadı. Mersin Büyükşehir ekipleri şu an mahallemizde çalışma yürütürken, yeniden talepte bulunduk. Bizim için çok değerli olan Remzi ve diğer çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilmeleri için bu alan asfaltlandı. Duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Koordinasyon Sorumlumuz Sayın Ali Boltaç’a ve asfalt ekibine teşekkür ediyorum. Böyle çocukları korumak lazım. Vahap Başkanımızın bu konularda duyarlı olduğunu zaten biliyoruz. Kendisine ve tüm belediye yetkililerine teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.