Yine aynı üniversite, benzer skandal!

Yayın tarihi: 18 Şubat 2019 Pazartesi 6:11 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2019 Pazartesi 6:18 pm

Karabük Üniversitesi son dönemde bilimsel, akademik çalışmalar ve eğitim kalitesi ile değil yapılan skandal atamalar ve hukuk dışı uygulamalarla gündeme gelmeye başladı.

Daha önce Bartın Üniversitesi rektörünün şoförünü Öğretim Görevlisi yapan Karabük Üniversitesi, şimdi de rektörün iki sekreterin Öğretim Görevlisi kadrosuna aldırdı. Yerleştirme bilgileri incelendiğinde adaylarda en yüksek puana sahip olan adayların sınav puanları oldukça düşük verilerek, sıralamada geri çekildiği görülüyor. Daha önce şoförün kadroya alınma sürecinde de benzer müdahale söz konusu. Yerleştirilen sekreterlere oldukça yüksek puanlar verilerek asilleştirildikleri dikkat çekmekte.

Kamudan Haber isimli site de yayınlanan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Liyakat vurgusuna rağmen Karabük Üniversitesindeki atamalar ahbap çavuş ilişkilerine göre yapılıyor.

Bunu yapan ise Üniversitenin en tepesindeki isim olan Rektör Prof.Dr.Refik Polat.

Daha önceki dönemlerde FETÖ davasını konu alan davalarda haber sitelerinde adı geçen ve yaptığı ‘Tarikatlar saldırılara karşı korunmalı’ açıklamasıyla büyük tepki toplayan Rektör Polat iki özel kalem bayan çalışanını öğretim görevlisi olarak kadroya geçirmiş.

Yaklaşık 1 ay sonra görev süresi bitecek olan Polat’ın Bilgisayar İşletmeni Ayşe Emel Sargın ve sekreteri Simge Erdal’ın puanı daha yüksek olan isimler olmasına öğretim görevlisi olarak ataması üniversite akademik kadrosunda da rahatsızlık yarattı. Haksız atamalardan dolayı mağdur edilen isimlerden Samsun’lu adayın da gerekli hukuki işlemleri başlatmak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

 

AYNI ÜNİVERSİTEDE BENZER SKANDAL

Karabük Üniversitesi’nde benzer olay daha önce de yaşanmıştı. Bartın Üniversitesi eski rektörü ve halen YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın 9 yıl boyunca taşeron şirkette işçi olarak çalışan makam şoförü Fatih Yıldırım, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Anabilim Dalı’na öğretim görevlisi olarak atanmıştı.