Rektör yasak koymuştu! ODTÜ mezuniyet törenine yine öğrencilerin pankartları damga vurdu

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2019 Pazartesi 7:32 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2019 Pazartesi 7:32 am

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin mezuniyet törenine yine öğrencilerin iktidarı ve uygulamalarını eleştiren pankartları damga vurdu. Devrim Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenini ODTÜ rektörü medyanın izlemesini yasakladı.

Gözaltılarla başlayan mezuniyet törenine her yıl olduğu gibi bu yıl da pankartlar dikkat çekti. Pankartların büyük çoğunluğu ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim zaferi ile ilgiliydi.

Öte yandan sabah saatlerinde mezuniyet törenini “karıştıracakları” iddiası ve “MLKP üyeliği” suçlamasıyla 5 ODTÜ’lü gözaltına alınırken, mezuniyet töreni öncesinde de güvenlik bir pankarta el koydu.

Mezuniyet töreni öncesi ODTÜ’lü öğrecilerin evine baskın

Pankartlardan birinde ise Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kızı Ceren Önder’ın, babasını yazdığı mektupta geçen, “Mutluların, mutsuzlara borcu var” ifadesine gönderme yapıldığı görüldü.

Pankartta “Ey mutlu olanlar. Her gün öldürülen kadınlara ve çocuklara, hukuksuz tutuklananlara, modern kentlerin yoksul halklarına, mutsuzlara borcunuz var!” ifadesinin yer aldığı görüldü.

İşte o pankartlar: