Rektör TÜGVA’yı dinledi sınav saatlerine ‘iftar’ ayarı çekti

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 12:07 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 12:07 pm

TÜGVA’nın üniversite yapılanmasının Marmara Bölge Sorumlusu Mert Yeşilyurt, iftar saatlerinde sınav yapılmamasını talep ederek Twitter’dan Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz’a seslendi. Rektör Kılavuz ise “Öğrencilerimizi bu vb. konularda mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. İftarda sınav olmayacak” açıklamasında bulundu.

Ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddialarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA)  üniversite yapılanmasının Marmara Bölge Sorumlusu Mert Yeşilyurt,#iftarasınavkonmasın etiketiyle Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne seslendi. Yeşilyurt, “Sayın Rektörümüzün öğrencilerinin bu haklı talebini olumlu karşılayacağına inancımız tam” diyerek iftar saatlerinde sınav olmaması yönünde çağrıda bulundu.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Yeşilyurt’un paylaşımından yalnızca birkaç saat sonra açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, sınavları iftar saatine göre düzenleyeceklerini duyurdu. Bunun üzerine bir paylaşım daha yapan Yeşilyurt “Teşekkür ederiz Sayın Rektörüm. Rektörümüz kendisinden beklenen tavrı gösterdi, beklenen cevabı verdi. Şimdi sıra diğer tüm Üniversitelerde. Öğrencilerin talepleri; iftar saati yemekhaneler açık olsun. Cuma namazı vaktine ders konulmasın. İftar saatinde sınav olmasın” ifadelerini kullandı.

Eski TÜGVA yöneticisinden peş peşe itiraflar!