Rektör Tarhan’ın Neslican hakkındaki skandal paylaşımına tepkiler çığ gibi büyüyor

Yayın tarihi: 22 Eylül 2019 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2019 Pazar 2:44 pm

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan’ın “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!”a açıklamasına tepkiler bir biri ardına gelmeye devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve psikiyatrist Nevzat Tarhan, geçtiğimiz gün kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay’ın ölümü hakkında, “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!” ifadelerini kullandı.

Tarhan Twitter’da yaptığı paylaşımda, “#neslican kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” dedi.

Rektörden skandal ‘Neslican Tay’ paylaşımı

Nevzat Tarhan’ın sözleri sosyal medyada da tepki çekti.  Gazeteci ve akademisyenler Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan’a ağır eleştirilerde bulundu. Gelen tepkilerin ardından Tarhan yeni bir açıklama yaptı. ‘Farkındalık’ yaratmak istediğini ifade etti.

İşte Rektör’ün skandal paylaşımına gelen otepkiler bazıları:

“Sarayın islami kahini, akıl hocası,”

Zerrin Aynaoğlu @ZaynasAyna: “Sarayın islami kahini,akıl hocası,psiko nevrotik hekimbaşı, “gayrı nizami savaşta ahirete bir drone sal” projesinin baş danışmanı, ahiret terapisiyle Erdoğan’ı iyi ! eden adam. “Onkolog gerekmez, her şey Allah’tan, her şey psişik” uzmanı olduğundan faniler katında ona erişilemez.”

“Gayrınizami harp kursları veren SADAT A.Ş’nin danışma kurulundaydı…”

Gel de O üniversitenin yetiştireceği öğrenciden hayır bekle

Gazeteci Oğuz Güven: Gel de O üniversitenin yetiştireceği öğrenciden hayır bekle. bunu uzman psikiyatrist diye tv’lerde konuşturanlar bir kez daha düşünün artık

Nevzat Tarhan’a tepkiler çığ gibi büyüyor:

Nevzat Tarhan’a tepkiler çığ gibi büyüyor…

‘Ortağ artıkları… İnsan  utanıyor!’

Nevzat Tarhan ise gelen tepkilerin ardından şu ifadeleri kullandı

1-#mindfulness bir bilinçli farkındalık tekniğidir, stresten kaçmak yerine yüzleşerek yönetmeyi öğretir. Deneyimden kaçmak yerine ders çıkarmayı, gözlemlemeyi ve #simdiburada diyebilmeyi öğretir. Bilim acı ilaçtır. #neslicantay kızımızın acısı herkesi etkilemişti #nevzattarhan

2- #NeslicanTay kızımızın acısı herkesi etkilemişti bu vesile ile “hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme” bakışı sağlamak istemiştim #ölümbilinci herkese lazım, ancak #önyargı lara dokunmuşum.. #nevzattarhan #mindfulness