Rekabetin cinsiyeti mi olur?

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:10 am - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:10 am

Bodrum, bu yıl 22-23-24 Nisan tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek olan dünyanın en zor mücadeleleri arasında yer alan “Triatlon Yarışı ”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“Rekabetin cinsiyeti mi olur?” sloganıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek “Man&Woman Challenge”, Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort, Climbolic Outdoor Sports, Yeniköy Kemerköy Santralleri, wahoo ve Bitci’nin destekleriyle gerçekleşecek.

Kuvvet ve dayanıklılık gerektiren; yüzme, bisiklet ve koşu olmak üzere 3 ayrı parkurda gerçekleşen triatlon yarışmaları, bu özellikleriyle dünyanın en zor mücadeleleri arasında başı çekiyor. İşte bu renkli mücadele Türkiye’de de nefeslerin tutulmasını sağlayacak. Ali Cem Aktaş, Engin Çetinay ve eski Milli Triatlon Sporcusu Mert Onaran’ın organizatörlüğünde düzenlenen triatlon yarışmasının adresi ise geçen sene olduğu gibi Bodrum olarak belirlendi.

“Rekabetin cinsiyeti olur mu?” sloganıyla yola çıkan ve bu nedenle “Man & Woman Challenge” olarak adlandırılan, triatlon ve duatlon kategorilerinden oluşan yarış 22– 23- 24 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 7 ülke 22 şehirden yaklaşık 500 sporcunun katılacağı yarışın destekçileri arasında, Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort, Climbolic Outdoor Sports, Yeniköy Kemerköy Santralleri, Bitci ve wahoo yer alıyor.

İSMİ VE SLOGANI DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Geçmişi 1978 yılına dayanan ve ilki Hawai Adaları’nda gerçekleşen triatlon yarışlarının Türkiye’de Bodrum’da düzenlenmesi, bölge açısından büyük önem taşıyor. Yarışmanın organizatörlerinden Mert Onaran, “Bu organizasyona aynı zamanda bir sosyal sorumluluk bilinciyle başladık. Bugüne kadar tatil ve eğlence kavramlarıyla birleşen Bodrum’un bu sporla da özdeşlemesini amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen “Man & Woman Challenge” triatlon yarışlarının sürekliliğinin sağlanmasını ve böylece uluslararası arenada yer edinmesini hedeflediklerini açıklayan Onaran, “Bu mücadele böylece Bodrum’un ve ülkemizin marka değerine de güç katacak” diye ekledi.

Rekabetin en önemli farkı ise sloganı ve ismi. “Hem dünyada hem de ülkemizde gerçekleşen birçok yarışa, sporda cinsiyet eşitçiliğine destek olmak amacıyla yarışmanın ismini Man&Woman Challenge olarak seçtik.” diyen Onaran, Bodrum’un bu ikinci yarışında, organizasyonun ruhunu yansıtan meydan okuma temalı madalyalar, Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından özel olarak tasarlanacak ve sporculara takdim edilecek.